Alphen Beweegt de Zonnebloem

In plaats van het houden van een lezing heeft Alphen Beweegt de vrijwilligers van de Zonnebloem Rijnwoude-Zuid aan den lijve laten ondervinden hoe leuk bewegen kan zijn.

Maatschappelijke Beursvloer

Op de Maatschappelijke Beursvloer Rijnwoude 2017 sloten Zonnebloem Rijnwoude-Zuid en Alphen Beweegt een deal. De inzet was een verhaal over leefstijl door Alphen Beweegt met als tegenprestatie promoten van deze organisatie door de Zonnebloem. Vorige week was het dan zover. Robbin Hielkema, een van de buurtsportcoaches, kwam wat vertellen aan de Zonnebloemvrijwilligers van Benthuizen en Hazerswoude-Dorp. Het was een verrassende bijeenkomst. Jammer dat de maatschappelijke Beursvloer Alphen 2018 niet doorgaat! Zo’n deals wil de Zonnebloem wel meer.

Alphen Beweegt

In plaats van het zoveelste verhaal over leefstijl, viel de keus op een kennismaking met het werk van Alphen Beweegt.

Alphen Beweegt zet zich in voor een gezonde leefstijl bij kwetsbare inwoners in de gemeente Alphen aan den Rijn. Zij voelen een grote betrokkenheid bij jeugd en volwassenen met een beperking, ouderen en statushouders. Ze zetten de kracht van sport en cultuur in om bewoners te activeren, te verbinden en meer bewust te maken van gezond gedrag. Laagdrempelig is een kernwoord daarbij. Alphen Beweegt speelt in op de vraag die leeft in een buurt of wijk of bij een bepaalde doelgroep. Bewegen is een belangrijk middel, maar vooral het laten zien hoe leuk en gezellig bewegen kan zijn. Immers als iets leuk is, is de kans dat je het blijft doen het grootst. Bekende projecten zijn “De actieve vrijdag”, “Senioren in beweging”, “Buitenpret” voor groepen van 4 t/m 8 jaar en van 9 t/m 12 jaar en ‘Goed Bezig!’, het thema waarmee de aanpak voor een gezonde leefstijl een gezicht krijgt..

Zonnebloemvrijwilligers in beweging

Na de uiteenzetting van wat Alphen Beweegt voor de inwoners van onze stad kan betekenen, volgde de praktijk. Zittend op een stoel kregen de Zonnebloemvrijwilligers allerlei oefeningen te doen. Heel eenvoudig, van het maken van fietsbewegingen tot boksbewegingen. Met tot slot het op diverse manieren - slaan, schoppen, draaiend met de armen - een aantal strandballen in de lucht houden. Het was niet alleen een vrolijke boel; met de oefeningen kunnen de vrijwilligers ook thuis aan de slag.

Nadere informatie

Alphen Beweegt tel. (0172) - 89 60 48 of e-mail info@alphenbeweegt.nl.

Zonnebloem Rijnwoude-Zuid tel. (0172) - 58 63 40 of e-mail secretariaatzonnebloem@tooten.nl

Fotoalbum

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken