Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Omloop Groene Hart voor de 36ste keer

Op de 2de pinksterdag (21 mei 2018) organiseert de Lionsclub Rijnwoude voor de 36ste keer de Omloop van het Groene Hart.

De startplaatsen zijn als vanouds: Landwinkel Sonneveld (Bentwoudlaan 2 Benthuizen), Café De Egelantier (Raadhuisplein 1 Hazerswoude), Café De Hoek (Dorpsstraat 50 Koudekerk aan den Rijn) en Grand Café De Zaak (Rijnplein 17 Alphen aan den Rijn).

Vanaf elke startplaats kunnen de deelnemers fietsen of wandelen. De wandelaars kunnen 10, 15, 25 of zelfs 40 km lopen (vanaf Grand Café De Zaak alleen 40 km.) - een goede training voor dé (magische) Vierdaagse - en de fietsers kunnen voor 25, 40, 60 en 80 km op de pedalen. De wandelaars betalen 4 euro voor welke route dan ook en de fietsers resp. 4, 5, 6 of 7 euro per route. Natuurlijk krijgen de gezinnen korting.

De wandelaars zijn traditiegetrouw Vroege Vogels. Voor hen gaan de startplaatsen om 7.00 uur open; de fietsers kunnen vanaf 8.00 uur de wei in. De startbureaus sluiten om 17.00 uur! De Lions hebben alle routes tot op het bot gecontroleerd.

Het goede doel

De Lions organiseren de tocht altijd voor de Vereniging De Zonnebloem, in dit geval voor Zonnebloem Rijnwoude. Met de opbrengst van deze activiteit verzorgt de Zonnebloem een leuke, gezellige en vooral ontspannende dagtocht voor gehandicapten en langdurig zieken naar het Safari Park Beekse Bergen. De Zonnebloem gaat ervan uit dat er wel 50 mensen van de tocht kunnen genieten. In het verleden organiseerde De Zonnebloem een vakantieweek voor de gehandicapten in een mooie accommodatie; met de nieuwe dagbesteding kan de vereniging echter veel meer mensen gelukkig maken. Vandaar deze keuze.

Steunpilaren

Natuurlijk is de opbrengst van deze activiteit gerelateerd aan het aantal deelnemers. Vorig jaar telden de Lions ruim 320 wandelaars en meer dan 250 fietsers. Dat deze deelnemers flink bijgedragen hebben aan de totaalopbrengst van de Omloop behoeft geen betoog. Hartelijk dank!

We mogen echter niet vergeten dat de sponsoring van het bedrijfsleven van Rijnwoude en ook daarbuiten een heel belangrijke bijdrage levert. Het mag gezegd worden dat de Omloop sympathie geniet bij de vele bedrijven van Rijnwoude e.o. Ook mag niet onvermeld blijven dat De Zonnebloem er altijd voor zorgt dat de organisatie van de recreatie voor gehandicapten vlekkeloos verloopt; tegen al die vrijwilligers zeggen we: chapeau!
De Lions hopen erop dat u op de 21ste mei  2018 in groten getale acte de présence geeft. Even tijd vrijmaken voor de gehandicapte naaste geeft een goed gevoel.
Wandelen en fietsen door het Groene Hart... het doet jou (en anderen) goed!

Lionsclub Rijnwoude

Kijk ook eens op de website van de Lions:  Lions Rijnwoude

(Artikel ontleend aan Groene Hart Koerier dd 16 mei 2018)

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals