Zonnebloem bij Liefsfabriek

21 vrijwilligers van Zonnebloem Rijnwoude-Zuid namen deel aan drie creatieve workshops bij de Liefsfabriek in Hazerswoude-Dorp

Zonnebloem Rijnwoude-Zuid organiseert jaarlijks een activiteit voor haar vrijwilligers. Deze zetten zich het hele jaar door in met allerhande bezigheden voor de afdeling. Van het bezoeken van gasten en het organiseren van gezellige middagen tot het maken van hapjes en het verkopen van loten. Een bedankje hiervoor, waarbij de vrijwilligers zelf ook nog eens een deel van de kosten dragen, is wel op zijn plaats.

Dit jaar was het uitstapje een thuiswedstrijd; een bezoek aan de onlangs geopende Liefsfabriek in Hazerswoude-Dorp. Er waren drie verschillende workshops waarvoor men een voorkeur kon aangeven. Een deel van de groep hield zich bezig met handlettering. Dit is een moderne vorm van kalligraferen, waarbij letters worden getekend in allerlei stijlen, vormen en maten. De resultaten waren gevarieerd; bijvoorbeeld een oorkonde voor kleindochters die aan een balletvoorstelling mee doen, of een stamboom voor kinderen en kleinkinderen.

De tweede workshop was het mozaïeken van lijstjes. Ook hier werd na de uitleg van de docent hard gewerkt. Met verschillende technieken werden glas in de juiste vorm gemodelleerd en werden verschillende kleuren aangebracht op de houten lijstjes. Zo groeiden er mooie en kleurrijke producten onder ieders handen.

In laatste workshop leerden de deelnemers kaarten maken diverse technieken, waaronder clearstempels en aquarelverf. Hier werd flink geknipt, geplakt, gestempeld en gekleurd. Mooie resultaten gingen er mee naar huis.

Na een gezellige lunch en een laatste blik in de winkel ging iedereen huiswaarts.
Wellicht een idee om in de Liefsfabriek eens een workshop voor Zonnebloemgasten te organiseren?

En we hebben er uiteraard leuke foto's van

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken