Zonnebloem doet wat zij belooft

In 2014 interviewde Zonnebloem Rijnwoude-Zuid ruim 100 gasten om te achterhalen wat zij graag zouden willen. Nu is in een eindrapportage gekeken naar wat met de uitkomsten is gebeurd.

Het Zonnebloembestuur vertaalde de uitslagen van de enquête in een heleboel actiepunten. Actiepunten voor het bestuur, voor de vrijwilligers, maar vooral ook om tegemoet te komen aan wat de Zonnebloemgasten hebben opgemerkt. De belangrijkste resultaten voor de Zonnebloemgasten leest u hieronder.

Activiteitenwensen ingewilligd.
Zonnebloemgasten deden een heleboel suggesties op vragen wat zij leuk zouden vinden om te doen. Van dierentuin tot strand en zee. En van “gezellig samen eten” tot “dingen met muziek”. Ook ”varen” scoorde hoog. Dat was niet tegen dovemans oren gezegd.
Vanaf 2015 heeft Zonnebloem Rijnwoude-Zuid veel wensen vervuld: Twee keer konden gasten tijdens een etentje raden welke spreekwoorden of welke liedjes werden uitgebeeld op grote borden met allerlei voorstellingen erop.
Zonnebloem beloofde jaarlijks één of twee uitstapjes op het programma te zetten. Dat is gebeurd. Denk aan de jaarlijkse boottocht van de Regio, drie keer een uitstapje met de Strandrups, het bezoek aan Diergaarde Blijdorp en niet te vergeten het Safaripark Beekse Bergen.
Ook gezamenlijk eten, een grote wens, werd de afgelopen jaren vaak georganiseerd. Van 2015 tot en met juli 2018 zijn er maar liefst 12 eetactiviteiten geweest. Van soepmiddag tot high tea en van pannenkoeken tot een kerstbrunch. Soms schaarden zich 40 mensen om de tafel, soms zes of zeven

Activiteitenbijdrage gelijk gebleven.
De Zonnebloemgasten die de vraag over de hoogte van de gastenbijdragen beantwoordden vonden in 2014 de bijdragen die zij voor de activiteiten moesten betalen redelijk. Maar niet iedereen gaf antwoord. Wellicht was de prijs voor sommigen toch lastig. Daarom beloofde Zonnebloem Rijnwoude-Zuid dat in 2015 en 2016 de bijdragen voor groepsactiviteiten gelijk zouden blijven. Zelfs in 2017 en 2018 vond er geen verhoging plaats, Zo kostten de picknick en de soepmiddag in 2014 €12,50 en ook in 2017 was dat de prijs. En net als in 2014, kostte ook in 2018 de high tea €12,50. Zonnebloem Rijnwoude-Zuid blijft ook de komende jaren op de prijzen letten, maar we kunnen niet beloven dat die niet iets hoger worden.

Communicatie verbeterd
Het onderzoek bracht ook aan het licht dat lang niet iedereen goed wist wat de Zonnebloem allemaal doet en wie er gast kunnen worden. Daarom staat er de laatste jaren bijna maandelijks iets over activiteiten in de Groene Hart Koerier en zijn er veel artikelen op de website van de afdeling en op Facebook verschenen. Last but not least ontvangen alle gasten twee keer per jaar een Nieuwsbericht.

Hoe gaat het verder?
Zonnebloem Rijnwoude-Zuid blijft gasten vragen naar hun wensen en blijft natuurlijk een aantal daarvan vervullen. Dat kan met groepsactiviteiten, maar zeker ook  steeds meer kleinschalig. Gasten die daaraan meedoen zijn erg enthousiast. Daarop zal het Zonnebloembestuur zeker inspelen.

Interesse in het hele eindrapport?
Vraag het gerust op bij de secretaris van het bestuur, Henny Tooten-van de Laar
telefoon 0172-58 63 40
e-mail secretariaatzonnebloem@tooten.nl.

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken