Nieuwjaarstoespraak 2019 Rijnwoude-Zuid

De plv. voorzitter van Zonnebloem Rijnwoude-Zuid keek terug en vooruit in zijn Nieuwjaarstoespraak

Beste Zonnebloemgasten en vrijwilligers,

U had natuurlijk verwacht de voorzitter van onze afdeling hier te zien staan. Helaas moet zij verstek laten gaan vanwege de uitvaart van een tante.

Van harte welkom op onze Nieuwjaarsbijeenkomst. Gezellig dat u met zo velen gekomen bent om elkaar voor dit nieuwe jaar alle goeds toe te wensen. Namens alle vrijwilligers van onze afdeling wens ik u een heel mooi jaar; voor uzelf en voor alle mensen van wie u houdt.

Vanmiddag doen we het anders dan bij vorige Nieuwjaarsbijeenkomsten. Geen quiz, geen optreden, geen bingo, maar antwoord op een veel gehoorde wens: “Zouden we eens foto’s kunnen zien van Zonnebloemactiviteiten?” Op het scherm vóór in de zaal zijn non stop foto’s van activiteiten uit 2018 te zien. Dus praat u gezellig door met de mensen aan uw tafel, de foto’s komen nog wel een paar keer voorbij.
Ook bijzonder is dat een van de Zonnebloemgasten uit Benthuizen, Alie Paul, een paar keer stukjes op de synthesizer speelt. Wellicht zijn er deuntjes bij die u kent. Zing dan rustig mee! 

Kijken we terug naar het afgelopen jaar, dan zien we dat de activiteiten erg veranderd zijn. Niet de activiteiten voor 40 of 50 deelnemers, die zijn op de oude voet doorgegaan. De verandering zit hem in de kleinschalige activiteiten. Er heeft maar liefst 25 keer een klein groepje gasten met elkaar gewoon iets leuks gedaan. Denk aan de Strandrups, lunches bij de Egelantier en Gewoon bij Winny, maar ook bloemschikken. Een oldtimerrit en naar de film. En nog veel meer. Sommige activiteiten waren zo populair, dat ze tot wel drie keer toe zijn uitgevoerd. De Kerstmarkten zijn daar een voorbeeld van. En de lunches bij de Egelantier. Heel veel van deze activiteiten hebt u zelf gekozen, toen u vorig jaar op de Nieuwjaarsbijeenkomst een wensenlijst invulde.

 

Nieuw was in 2018 ook het gezamenlijke uitstapje van Zonnebloem Rijnwoude-Noord en Zonnebloem Rijnwoude-Zuid naar Safaripark de Beekse Bergen. Dat dit uitstapje tegen een heel vriendelijke gastenprijs kon worden georganiseerd, hebt u te danken aan de Lionsclub Rijnwoude. Deze organiseert ieder jaar de `Omloop van het Groene Hart` om geld bijeen te brengen voor Zonnebloemactiviteiten in het voormalige Rijnwoude. Chapeau! De Zonnebloemvrijwilligers hebben zich overigens bij de organisatie van de Omloop ook niet onbetuigd gelaten. Velen hebben de fiets- en wandelroutes gecontroleerd. Of op tweede Pinksterdag een controlepost bemand. Nogmaals, petje af!

Ook in 2019 laat de Lionsclub Rijnwoude zich niet onbetuigd. De twee Rijnwoudse Zonnebloemafdelingen hebben al bericht gekregen dat de Lions dit jaar de “Omloop van het Groene Hart “ weer organiseren. Zij verwachten voor de Zonnebloem een mooi bedrag beschikbaar te kunnen stellen. In overleg is gekozen voor een voorstelling in Theater Castellum op 13 november aanstaande, met als titel “Op pad met Annie M.G. Schmidt”.

Over alle groepsactiviteiten 2019 hebt u al kunnen lezen in de lijst waarop u uw wensen voor 2019 kenbaar kon maken. Misschien hebt u zelfs al ingevuld waar u graag aan mee zou willen doen. Of u werkelijk kunt deelnemen, hoort u te zijner tijd. Deelname proberen we een beetje gelijkmatig te verdelen over alle gasten.

Vorig jaar kon u tijdens de Nieuwjaarsreceptie uw wensen voor kleinschalige activiteiten kenbaar maken. Dit jaar hebben wij ervoor gekozen u de lijst te geven gelijktijdig met de uitnodiging voor deze bijeenkomst. U kon er dan op uw gemak over nadenken. Velen van u hebben dit gedaan. Wat eruit is gekomen hoort u zometeen van Cécile Weerheim en Margôt Koolmees, de bestuursleden activiteiten van onze afdeling.

Tot slot ‘voldoe ik graag aan de wens van de penningmeester om te vermelden dat achter in de zaal een collectebus staat voor een vrijwillige bijdrage voor deze bijeenkomst.

Als laatste dank ik de vrijwilligers uit Benthuizen die deze middag weer uitstekend hebben georganiseerd.

En als aller-, allerlaatste laatste wens ik u een heel gezellige middag

foto: mevrouw Alie Paul en bestuurslid Nel Boevé van Zonnebloem Rijnwoude-Zuid. Foto gemaakt door Joan Tooten.

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken