Week van het bezoekwerk

De Zonnebloem bestaat 70 jaar. Dat wordt het hele jaar door gevierd, te beginnen met de Week van het Bezoekwerk

Van 17 tot 25 januari 2018 is het de Week van het Bezoekwerk. Ook Zonnebloem Rijnwoude-Zuid doet mee. In die week proberen onze bezoekvrijwilligers bij hun bezoekgasten langs te gaan. Vanwege het 70-jarig bestaan van de Zonnebloem nemen zij namens de afdeling een bakje met blauwe druifjes mee. De Nationale Zonnebloem heeft voor een chocolaatje bij de koffie of de thee gezorgd.

Naast activiteitenmiddagen en aangepaste vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking, is het bezoeken van mensen aan huis een belangrijke pijler van het Zonnebloemwerk. Veel mensen met een lichamelijke beperking zijn vaker alleen thuis dan hen lief is. Daarom gaan Zonnebloemvrijwilligers bij hen op bezoek.  Dat leidt soms tot een gezellig kletspraatje, maar een andere keer kan er behoefte zijn aan een goed gesprek. Ook een wandeling, een bezoekje aan een winkelcentrum of een kopje koffie op een terras zijn mogelijk.
Bij Zonnebloem Rijnwoude-Zuid bezoeken 20 vrijwilligers 33 Zonnebloemdeelnemers. Soms één keer per veertien dagen, soms zit er meer tijd tussen twee bezoeken. Het gaat erom wat gast en deelnemer prettig vinden.

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken