Een sportieve dag voor een goed doel

Op tweede Pinksterdag, 10 juni 2019, is het weer zover: voor de 37e keer gaat de Omloop van ’t Groene Hart van start, georganiseerd door de Lionsclub Rijnwoude.

Fiets en wandel door ’t Groene Hart voor De Zonnebloem

Lekker bewegen in de open lucht, een sportieve invulling van uw tweede Pinksterdag. Maar behalve sportief is deelname aan de Omloop van ’t Groene Hart ook gezellig. En uw startgeld komt goed terecht, want de Lionsclub stelt de opbrengst van hun wandel- en fietstocht beschikbaar voor de Zonnebloemafdelingen in voormalig Rijnwoude.

Voor elke fietser of wandelaar wat wils

De wandelaars kunnen 10, 15, 25 of zelfs 40 km lopen; een goede training voor de Vierdaagse! De fietsers kunnen 25, 40, 60 of 80 km wegtrappen. Het startgeld bedraagt vijf euro voor alle wandeltochten. Fietsen kan voor €5,00 (25 en 40 km) ,€6,00 voor 60 km en 80 km fietsen kost €7,00. Fietsen met het hele gezin kost €8,00 (25 km) of €10,00 (40 km)

Wandelaars kunnen vanaf zeven uur van start, fietsers kunnen vanaf acht uur op de pedalen. De startplaatsen zijn Landwinkel Sonneveld in Benthuizen, Café de Egelantier in Hazerswoude-Dorp, Café De Hoek in Koudekerk aan den Rijn en Grand Café De Zaak in Alphen aan den Rijn.

Een theatermiddag voor Zonnebloemdeelnemers

Met de opbrengst van de Omloop vorig jaar hebben de Zonnebloemafdelingen Rijnwoude-Noord en Rijnwoude-Zuid met 100 gasten genoten van een dagje Safaripark Beekse Bergen. Voor dit jaar staat er een theatermiddag in Castellum in de planning met als titel “Op pad met Annie M.G.Schmidt”. Dat belooft een middag vol herkenning te worden. Wie kent haar liedjes en versjes niet uit zijn of haar jeugd of heeft ze voorgelezen aan kinderen en kleinkinderen. Door mee te wandelen of te fietsen levert u een bijdrage aan een leuke middag voor chronisch zieken en mensen met een lichamelijke beperking.

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken