Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Met dank aan de Lionsclub Rijnwoude en de weergoden

De Omloop van ’t Groene Hart – op tweede Pinksterdag wandelen en fietsen voor De Zonnebloem in voormalig Rijnwoude – was ook in 2019 weer een succes

Regen geen spelbreker
Zouden we het droog houden tijdens de Omloop? Na twee dagen storm en een weerbericht dat voor tweede Pinksterdag ’s middags regen voorspelde, waren de verwachtingen voor het evenement gespannen. Maar zoals wel vaker, waren de zorgen voor niets.

Hoewel het voor de vroege starters – vaak 40 km-wandelaars die trainden voor de Vierdaagse - nog fris was, stond de zon al aan de hemel. Toen de ochtend wat vorderde gingen meer mensen op pad. Iets vroeger dan normaal leek het wel. Vermoedelijk omdat voor de middag regen was aangekondigd.Vóór de bui kwam, hadden veel lopers en fietsers al hun laatste stempeltje ontvangen en waren terug op hun uitgangspunt. Gelukkig bleef het bij een korte bui en kon men daarna rustig verder lopen of fietsen.

Het goede doel
De Lions organiseren de Omloop van ’t Groene Hart al jaren. Werd de opbrengst van de startgelden aanvankelijk ingezet voor aangepaste vakanties voor een beperkt aantal Zonnebloemgasten met een smalle beurs, sinds 2018 kunnen er meer Zonnebloemdeelnemers van profiteren. Vorig jaar zijn ongeveer 100 personen een dagje met een bus naar Safaripark Beekse Bergen geweest. Dit jaar wordt in Castellum een voorstelling “Op pad met Annie M.G. Schmidt” uitgevoerd, speciaal voor Zonnebloemgasten.

Dank aan de Lionsclub Rijnwoude
De beide Rijnwoudse Zonnebloemafdelingen – Zonnebloem Rijnwoude Noord (Hazerswoude Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn) en Zonnebloem Rijnwoude-Zuid (Benthuizen en Hazerswoude-Dorp) – danken mede namens hun gasten de Lionsclub Rijnwoude voor hun inzet om de Omloop van ’t Groene Hart elk jaar tot een succes te maken. Hierdoor is het voor de Zonnebloem mogelijk voor een grote groep chronisch zieken en mensen met een lichamelijke beperking een leuke en betaalbare activiteit te organiseren.

Foto's Joan Tooten. Zie ons fotoalbum van de Omloop 2019

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals