Met De Zomp op de Regge. Belofte maakt schuld

a-20210720144812jpg

Vanwege het 50 jarig jubileum in 2020 mochten gasten een wens indienen voor een uitje. Nu, een jaar later konden we één van de wensen uitvoeren: "Varen met de Zomp op de Regge". Andere uitjes volgen.

Belofte maakt schuld.

In januari 2020 organiseerde de Zonnebloem Rijssen en Holten het traditionele winterbuffet. De smakelijke en vooral gezellige bijeenkomst in het restaurant van camping De Biester was een groot succes. De bijeenkomst werd extra feestelijk want 2020 was een jubileumjaar voor de afdeling Rijssen (50 jaar) en voor afdeling Holten (40 jaar). Een wensboom stond klaar en de gasten konden favoriete uitjes op wenskaarten invullen. Met de kaarten werd de boom volgehangen.

De gesprekken daarover gaven leuke gespreksstof aan de tafels.

Het bestuur had de ambitie om meerdere wensen te koppelen en vervolgens met kleine groepjes op stap te gaan onder begeleiding van vrijwilligers. Daarvoor was een jubileumbudget beschikbaar, mede met dank aan enkele sponsoren.

Helaas … toen kwam corona. De belofte maakt schuld. Nu in juli 2021 kunnen we weer er opuit, samen naar buiten. Twee activiteiten zijn inmiddels uitgevoerd.

  • Varen met De Somp op de Regge

  • Bezoek aan het Openlucht Museum Arnhem

Met De Zomp op de Regge. De vaartocht met een platbodem begon in het haventje van de prachtige pelmolen in Rijssen.Op deze zonnige middag genieten van het uitzicht en de hapjes die rond gingen. De Regge kronkelt door het Twentse landschap, soms langs de weide, soms door het bos.

Het aan boord komen en afstappen vergde enige ondersteuning, maar genoeg vrijwilligers die graag hielpen en meevoeren.

Bezoek aan het Openlucht Museum Arnhem. Ook deze buitenwens kon vervuld worden.     De vrijwilligers Fennand en Diny Pongers waren de hele dag gastheer/-vrouw voor de Zonnebloemgasten met de Openlucht Musem wens. Terug in de tijd met soms nostalgische herinneringen over “toen in ons dagelijkse leven en nu in het museum”. Een zonnige dag waarvan volop genoten is.

 

 

 

 

.

 

 

 

Wim Muller

0621238159
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk