Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Loop mee voor De Zonnebloem Rijssen

De Bos en Heuvel Wandeltocht door prachtig Twente, die gehouden wordt op zaterdag 29 september, telt dit jaar vier afstanden. De volledige opbrengst van de inschrijving is voor de Zonnebloem Rijssen

Startlocatie voor de wandeltocht is het Parkgebouw in Rijssen. Een imposant gebouw, ruim een eeuw oud, met terras, gelegen in het Volkspark, waar je ook een kijkje kunt nemen bij de kinderboerderij. En met een grote, gratis parkeergelegenheid.

De route van 5 kilometer is dit jaar extra toegevoegd voor onder meer gezinnen met kinderen en senioren die nog goed ter been zijn. "De route is niet geschikt voor mensen die gebruik moeten maken van een rollator of in een rolstoel zitten", vertelt Herman Rozendom van de wandelafdeling van Atletiek Vereniging Rijssen. De club organiseert de wandeldag samen met Rotary Rijssen Regge Regio. De route loopt langs havezate De Oosterhof en de Regge, onder andere over het bruggetje onder de S15.

De 10 kilometer voert langs de Elsgraven richting Exoo en langs de Regge. Wie even pauzeren wil kan terecht op Landgoed De Elsgraven.

De liefhebbers van de 20 kilometer wandelen via de Elsgraven richting de Enterse Waarf en door het prachtige gebied van de Doorbraak. In Ypelo is een mobiele pauzemogelijkheid. Vrijwilligers zorgen hier voor een hapje en/of een drankje. Ook de opbrengst daarvan komt ten goede aan de Zonnebloem Rijssen.

De wandelaars voor de 30 kilometer lopen ook door het nieuwe waterwingebied onder de rook van Almelo en wandelen door het buitengebied van Wierden weer terug. Loek Baaijens van AVR: "De routes leiden door een prachtig en erg afwisselend gebied rondom Rijssen, Enter en Wierden met volop bos, vlaktes, heide, waterstromen, heuvels en essen."

Nordic Walking
Alle routes zijn gepijld. Daarnaast zijn er routeboekjes beschikbaar. De routes zijn geschikt voor Nordic Walking. Honden mogen ook mee, maar wel aan de lijn.

Meewandelen kost 4 euro. Leden van de wandelbond betalen 3 euro. "De volledige opbrengst gaat naar de Zonnebloem. Natuurlijk kunnen mensen ook een vrije gift doneren", vertelt Johan Oude Engeberink van Rotary Rijssen Regge Regio. "We hopen op veel wandelaars, zeker nu er ook een kortere route uitgezet is. Door de keuze in afstanden is de tocht ook geschikt voor families en niet-getrainde deelnemers."

Informatie
Startlocatie: Parkgebouw Oosterhofweg 49 7461 BT Rijssen.

Afstand en starttijd
30 km: 08.00-10.00 uur. 20 km: 08.00-11.00 uur. 10 km: 08.30-12.00 uur. 5 km: 08.30-12.00 uur.

Deelname 4,- euro; leden KWBN 3,- euro.
Het startbureau sluit om 17.00 uur.

Wim Muller

0548543385
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk