Robijnen Jubilaris.

Zonnebloem afdelingsnieuws

Mevrouw Gonnie Timmermans, 40 jaar vrijwilliger van de Zonnebloem in Venray.

Robijnen jubilaris Zonnebloem

Al zolang de Zonnebloem in Venray actief is, is Gonnie Timmermans vrijwilliger bij deze vereniging. Of beter: was zij vrijwilliger. Want het 40-jarig jubileum van de Zonnebloem Venray – in 2017 gevierd – en de fusie van de twee Venrayse afdelingen tot de afdeling Rooy waren voor haar mooie momenten om met dat werk te stoppen. Als dank voor haar jarenlange bijdrage en grote betekenis voor veel deelnemers reikte voorzitter Jo van Lieshout van de afdeling Rooy haar vorige week de gouden speld met oorkonde uit. De speld waarmee de landelijke vereniging robijnen jubilarissen huldigt en waardeert.

Gonnie was in de aanvangsjaren een van de vrijwilligers die de bekende boottochten mee organiseerde. “Je was op het einde van een dag hard werken bekaf” zegt ze, “maar het gaf ook heel veel voldoening omdat je zag dat je mensen met een beperking een geweldig mooie beleving bezorgde”. Ze heeft in de loop der jaren de Zonnebloem natuurlijk wel zien veranderen, maar de kern van het werk is naar haar mening altijd overeind gebleven. “De persoonlijke aandacht voor de mensen met een fysieke beperking, de bezoekjes, de wandelingetjes zijn zó waardevol. Daarnaast natuurlijk ook de lokale activiteiten en uitstapjes, maar juist in de persoonlijke contacten bewijst de Zonnebloem zijn waarde”. Dat is ook in deze tijd heel actueel en belangrijk, is haar overtuiging. Ze vindt het fijn dat ze aan dat werk gedurende ruim 40 jaar haar steentje heeft kunnen bijdragen.

Agnes Coumans

06-34854265
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?