Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Vrijheidssoep

eda60c96-7d13-49b8-93f0-aa794fcf2868jpeg

Op 5 mei 2022 kwamen op initiatief van de Zonnebloem,afdeling Alexander, gasten en vrijwilligers bijeen in Het Pallet de bevrijding te vieren. Na de koffie werd aan een feestelijk gedekte tafel de Bevrijdingssoep geserveerd met stokbrood en heerlijke sandwiches. Op de placemats waren een tiental vragen gedrukt betreffende vrij zijn en vrijheid. Daar had iedereen wel een mening over maar er moet hierbij aangetekend worden dat alle gasten ouder waren dan 85 jaar en met sommige vragen wat moeite hadden.
Op de vraag wat het meest waardevolle is dat je heb geleerd van een andere cultuur moesten ze toegeven dat ze heel weinig contact hebben met mensen met ander culturen.
Gezien hun leeftijd is het moeilijk iets te kunnen bijdragen aan de vrijheid van anderen.
Wat betreft een liedje over vrijheid kwamen werd gedacht aan het Wilhelmus en Oranje Boven.
Iedereen had zich wel eens onvrij gevoeld en ze maken zich nu ernstig zorgen over de Russen in Oekraïne en iedereen gunde de Oekraïners meer vrijheid.
Ze besefte zich heel goed dat onze vrijheid een groot goed is en de meeste vrijheid wordt ervaren in hun eigen huis.
Ze wensten voor Rotterdam vrijheid en geen oorlog en ook rust bij voetbalwedstrijden.
Wat betreft de gerechten dachten ze aan Vrijheidssoep, Kapsalon, Broodje van Kootje en Uierboord. Op de vraag of hun mening over de vrijheid de afgelopen jaren is veranderd antwoordde iedereen met een volmondig JA.

Dankzij alle aanwezigen, de goede zin van de gasten, de inzet van de vrijwilligers en de heerlijke maaltijd heeft iedereen een fijne tijd gehad.

Opgetekend door Karla Klompenhouwer

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Corrie Beuckens

010-2860147
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?