Rondrit en picknick

Dinsdag 2 september besloten wij deel te nemen aan de eilandtocht en de picknick bij Barbara. Geen idee wat ons te wachten stond...

Met iets vertraging vertrokken we om 9.30u vanaf 't Weegje. De bus van Sterreizen ging direct richting Heinenoordtunnel. Bij elke woonkern wist  de chauffeur feilloos te zeggen hoeveel inwoners daar waren. Eerst kregen wij de nieuwe buitenwijken van Barendrecht te zien. Wat hebben bouwbedrijven zich daar uit kunnen leven, echt de nieuwe tijd. Daarna ging het richting Rhoon, waar ik vijftig jaar geleden voor het laatst ben geweest. Soms zag je wat terug van de oude gemeente. Tussen Poortugaal en Hoogvliet is het echt volledig volgebouwd. Leuk om weer eens over de Spijkernisserbrug te rijden. Onze  oud-burgemeester Salet, weet in Spijkenisse naast behoud van een stukje oude kern, te bouwen aan een groot cultuurcentrum. Ook op Voorne en Putten werd het kleinste gehucht aangedaan. Bij Heen- en Geervliet moest ik direct denken aan onze Jillejans denken. In de jaren vijftig waren die daar "wereld"beroemd.

Via de dam bij Hellevoetsluis, ging het richting Goeree- en Overflakkee. Je gedachten gaan dan terug naar 1953. Het eiland van juun en gladiolen werd van Dirksland tot Den Bommel bezocht. De maag begon wat te knorren en het was tijd om Schenkeldijk/Mookhoek op te zoeken. Wij werden bij Barbara echt gastvrij ontvangen met even een filevorming voor het toilet. een aantal dames was 'smorgens enorm aan het werk geweest. Na het glaasje fris gingen we aan de boterhammen. Menig deelnemer zat gezond te bunkeren als een bootwerker. Ook de salade en saté ging er gretig in. Iedereen had toch nog een gaatje voor de pannenkoek met ijs. Natuurlijk werd de familie door de voorzitter bedankt voor de geweldige ontvangst. Een ieder kon nog een bijzonder stuk fruit meenemen. De één had het over een nasipeer , een ander weer over een nazipeer. ( het is nashipeer).

Daarna vertok de bus naar de jachthaven in Strijen-Sas.  Onze gastheer, bleek naast een goede chauffeur, ook een superkenner van onze  Hoeksche Waard te zijn. Door ene mw. P.V., werd hij in Strijen, echter op een foutje betrapt. Wist u dat Klaaswaal de de hoogste watertoren bezat? De Klem, Schuring, enz., het begon zo'n beetje te duizelen, zoveel nieuws. We moeten nodig ons eiland nog eens gaan ontdekken, zeker ook met de pont naar Tiengemeten. Later op de middag, werd het de chauffeur duidelijk gemaakt, dat we voor donker thuis moetsen zijn.

Besloten werd, dat een bezoek aan Oud-Beijerland, dan maar af moest vallen. Wij vonden dat geen gemis, want menig seuter denkt nog steeds dat Oud-Beijerland is gesticht van rotte vis en onderwicht. (grapje) Nog ruim voor de avondklok waren we weer in 'sGravendeel. Moe maar voldaan.

Bedankt , lieve Zonnebloem mensen, voor jullie inzet. Wij hebben intens genoten.

Aart en Rina van der Wulp (gast)

Joke Bosson

06-42488218
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Winkelen
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken