Terugblik van voorzitter

Onze nieuwe voorzitter aan het woord.

Terugblik op 2014 van de ’s Gravendeelse Zonnebloem afdeling.

 

Zonder overdrijven kunnen wij gerust stellen dat het jaar 2014 voor onze afdeling een turbulent jaar is geweest.

In februari mochten wij ons 15 jarig bestaan vieren.

Helaas- maar wel begrijpelijk- was dit ook het moment waarop één van de grondleggers van onze afdeling Anneke Hooglander afscheid nam als voorzitter.

Tijdens een gezellige receptie werd ons 15 jarig bestaan gevierd , maar werd ook op gepaste wijze afscheid van haar genomen als voorzitter. Zelfs de burgemeester had de moeite genomen om Anneke op  persoonlijk wijze te komen  bedanken voor haar inzet.

Als bestuur zaten wij toen met een echt probleem namelijk geen voorzitter en geen penningmeester.

De vacature van penningmeester was al langer vacant.

Ondanks de vele pogingen om de vacatures ingevuld te krijgen ging het ons niet lukken.

In mei gaf Frans ( onder enige drang van Mieke ) te kennen wel belangstelling te hebben voor de functie van penningmeester.

Tijdens de vrijwilligersvergadering van juni werd onder bepaalde voorwaarden van mij kant besloten dat ik voorlopig voor de periode van 1 jaar het voorzitterschap voor mijn rekening ging nemen.

Vanaf dat moment hadden wij weer een volledig bestuur.

De nieuwe koers van de Zonnebloem namelijk meer één op één met onze gasten bezig te gaan gaf aanleiding tot veel vragen en onduidelijkheden. Als bestuur is er alles aan gedaan om onze vrijwilligers en gasten zo goed mogelijk te informeren.

Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat deze koerswijziging goed/ noodzakelijk is en ik wil er dan ook alles aan doen om deze wijziging tot een succes te maken. Ik ben er zeker van dat deze wijziging stap voor stap gezet moet worden en dat bij alles het belang van onze gasten voorop staat.

Ook in de vrijwilligersgroep van onze afdeling hebben zich dit jaar enkele wijzigingen voorgedaan.

Tot slot wil ik alle vrijwilligers dankzeggen voor hun inzet in 2014 en de wens en de verwachting uitspreken dat 2015 voor onze afdeling een succesvol jaar mag worden.

 

Marien.

 

Joke Bosson

06-42488218
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Winkelen
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken