Bezoek Vlasserij en Suikermuseum in Klundert

Zonnebloem afdelingsnieuws

Afdeling 's-Gravendeel organiseert op 16 februari een bezoek aan het Vlasserij en Suikermuseum.

We gaan cultuur snuiven in een nationaal museum in Klundert.

Hoe maak je van vlas de stof linnen? En welke weg legt de suikerbiet af, voordat het bijvoorbeeld een suikerklontje is? De vrijwilligers van het Vlasserij en Suikermuseum demonstreren het graag op de originele, gerestaureerde machines. De akkers in de westhoek van Noord-Brabant stonden vroeger namelijk vol met vlas en suikerbieten. Nu zijn de mooie blauwe vlasbloemen helaas verdwenen, maar het Vlasserij en Suikermuseum bewaart de geschiedenis van de vlasserij goed. En de suikerbiet? Daar staat het land nog steeds vol mee!

 

De afdeling ‘s-Gravendeel organiseert op dinsdag 16 februari 2016 een bezoek aan dit museum en wil u graag mee nemen terug in de tijd toen door middel van repelen, braken, hekelen en zwingelen de ruwe vezel werd verwerkt tot het zogenaamde vlaslint. Er is ook gelegenheid om ‘s-Gravendelers te ontmoeten, die net als u zich hebben aan gesloten bij de Zonnebloem. We vertrekken om 13.00 uur vanuit ‘s-Gravendeel.

 

De kosten bedragen 12,00 euro; entree, vervoer en een drankje zijn inbegrepen.

 

Als u aan deze activiteit wilt deelnemen, kunt u tot 6 februari zich opgeven bij Hannie Grauss tel. 078-6736592 en Alie Verhoef tel. 0786732612.

Joke Bosson

06-42488218
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Winkelen
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken