9 maart 2015: Afdeling Zuid-Zijpe/Sint Maarten: Lentetuin Breezand

Zonnebloem afdeling

9 maart 2015 Lentetuin in Breezand.

Op maandag 9 maart gaan we met 15 gasten naar de Lentetuin in Breezand, we verzamelen ons bij Sint Maartenshof en gaan met 6 auto’s richting de polder. Aangezien we lekker bijtijds zijn kunnen we de auto’s voor de ingang parkeren zodat onze gasten niet zo heel ver hoeven te lopen. We zijn dan ook voor 10 uur binnen en kunnen van de prachtige bloemen gaan genieten.
Het thema van dit jaar is 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden. Vorige week donderdag is het dan ook geopend door niemand minder dan onze koning.
Gelijk bij de ingang zien we prachtig geschilderde decors die de watersnoodramp uitbeelden, daarna komen de oorlogstaferelen.
Hoe verder we wandelen hoe verder we terug gaan in de tijd, we lopen langs het station Haarlem en wanen ons in een ver verleden. We kijken even wanneer de trein vertrekt en concluderen dat we beter maar bloemen kunnen gaan kijken, want het duurt nog even. We zien tulpen, narcissen en irissen in de meest wonderlijke kleuren en vormen. Ook zijn er heel wat piepkleine bloembollen te bekijken, die worden vast speciaal gekweekt voor de kleine tuintjes!
Halverwege gaan we richting het restaurant en worden we getrakteerd op koffie met gebak, nou dat gaat er wel in want we hebben al een stevige wandeling achter de rug! Na deze onderbreking gaan we weer verder. Even langs de standhouders die in de 2e hal staan maar daarna weer naar de bloemen. We raken niet uitgekeken. Bij de bloemen van Q. Vink en Zn. poseren we even met z’n allen, een paar andere gasten van de Lentetuin denken dat dit voor een krant is en willen ook op de foto, nou die vlieger gaat niet op! Helaas staat niet iedereen er op, wat jammer is, maar goed, we gaan verder en bekijken het Paleis op de Dam en daarna komen we langs de Overzeese gebieden, die ook prachtig zijn weergegeven. Maar dan komen we toch echt weer bij het beginpunt uit en wordt de ingang voor ons de uitgang. Het loopt dan al tegen 12 uur en is het tijd om weer richting huis te gaan. Het voorjaarsgevoel zit zeker in ons hoofd na die bloemenpracht die we hebben gezien!

Nel Voorbraak

06-52048088
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Evenementen en festivals
  • Winkelen
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken