Afdeling Zuid-Zijpe/Sint Maarten Stranduitje

Zonnebloem afdeling

Stranduitje van Zonnebloem afdeling Zuid-Zijpe/Sint Maarten. Op vrijdag 19 juni 2015 zijn we een dagje naar het strand in Sint Maartenszee geweest.

Vrijdag 19 juni gaan we met 37 gasten naar het strandpaviljoen van Peter Kossen in Sint Maartenszee waar we gaan genieten van het uitzicht op zee. We worden vanaf de Goudvis in Sint Maartenszee opgehaald met de tractor met platte kar. We moeten nu eenmaal de slagboom door en zonder de aanwezigheid van dhr. Kossen wordt dit lastig en aangezien er alleen geparkeerd mag worden met een ontheffing en invalidenkaart, is het zaak dat er zoveel mogelijk mensen met de kar meegaan. Het zonnetje komt net even kijken als we de oversteek wagen. Gelukkig, want we waren al gewapend met paraplu en regenjassen, we willen immers niet dat onze gasten al nat bij zee aan komen, dat is iets wat later altijd nog kan. Dat het weer iets minder is heeft ook zijn voordelen, het is tenminste niet druk in het paviljoen. Nadat iedereen gearriveerd is krijgen we koffie of thee met een koekje. Germa Smit en Bets Broeders zitten met de accordeon op schoot en spelen liedjes die wel bij de zee passen. Af en toe wordt er zelfs meegezongen, heel erg gezellig! Ans Schilder richt een woordje tot ons waarin ze aan de gasten vraagt een onvervulde wens in te vullen op een vel papier wat rond wordt gedeeld. Dit in het kader van de één-op-één activiteiten. Sommige gaan driftig aan de slag, anderen wachten het even af. Onderwijl gaan vrijwilligsters met een gast naar buiten om toch even de frisse zeelucht in te ademen en te genieten van het zicht op de best wel ruwe zee. Het is jammer dat er steeds wat meer buien vallen, een strandwandelingetje of even naar de vloedlijn gaan om pootje te baden, zit er hierdoor niet in. Dat had natuurlijk helemaal geweldig geweest. Rond half 1 komen serveersters ons een bordje patat met een kroketje brengen, dat is iets wat nog maar zelden door onze gasten wordt gegeten. Dat is echt genieten! Na het eten komt de baas zelf rond met een peren ijsje en dat wordt gretig aangenomen. Het lijkt wel een schoolreisje! De dames van de accordeons nemen weer plaats achter hun muziekstandaard en beginnen weer te spelen, onderwijl gaan andere vrijwilligsters langs met lootjes die nog over zijn de jaarmarkt. Er staan hele leuke prijsjes op de tafel dus aan klandizie geen gebrek. Uiteindelijk komt aan alles een einde en zo ook aan deze gezellige ochtend/middag. Met een tevreden gezicht en prijsjes onder de arm gaan we weer richting de tractor met kar die ons weer terug brengt naar de Goudvis. Wat een heerlijk uitje, de zee doet echt wonderen!

Nel Voorbraak

06-52048088
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Evenementen en festivals
  • Winkelen
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken