Afd.Z-Zijpe/St.Maarten Bingo en na afloop stamppot eten

Zonnebloem afdeling

We beginnen het jaar met een bingo, dat is altijd een succes, maar we hebben er iets aan toe gevoegd. We gaan na afloop met z’n allen aan de stamppot!

We starten de zaterdagochtend om 10 uur in café Halfweg in Burgerbrug, waar het anders op dat tijdstip niet zo druk is als nu. Maar liefst 36 gasten hebben zich opgegeven en met de 11 vrijwilligsters erbij kunnen we zeggen dat het volle bak is. Na de koffie/thee met koek gaat de bingo van start. Eerst voor de cijfers op de bovenste rij en daarna voor het hele plankje. De prijzentafel ziet er goed uit, voor ieder wat wils! Het is dan ook muisstil en iedereen zit over zijn plankje gebogen om maar geen cijfer te missen. Na de eerste ronde is het tijd voor een borreltje en een hapje. Gasten gaan gezellig van stoel verwisselen om zo ook eens iemand uit een ander dorp te spreken die ze lang niet hebben gezien. Dan gaan we verder met de bingo, we spelen vandaag maar 2 rondes, anders komen we in tijdnood. Ook nu zit iedereen weer ingespannen te kijken, eerst gaan we voor de onderste rij en later voor het hele plankje. De vrijwilligsters hebben nu ook allemaal een plankje en hebben het daarmee extra druk, want eerst de gast bijstaan en dan ook nog eens je eigen werk in de gaten houden! Als er nog 3 cijfers op het bord staan, staat iedereen in de startblokken om maar gelijk BINGO !!! te kunnen roepen, mocht het genoemde cijfer op je plankje staan. Het is een drukte van jewelste bij de laatste prijsjes. Het is niet gelukt om iedereen van een prijsje te voorzien, maar volgende keer beter. We krijgen nog een drankje en brengen alles alvast in gereedheid voor het eten. Op de prijzentafel verschijnen nu warmhoud bakken met zuurkool met spek, boerenkool met worst en hutspot met enorme gehaktballen! Je zou er honger van krijgen! Tafel voor tafel gaan we langs het buffet en ieder schept een bordje vol. Binnen afzienbare tijd is het weer reuze stil…hoe zou dat komen.. Het smaakt zalig, wat is het allemaal heerlijk klaargemaakt, geweldig! Er wordt hier en daar nog voor een 2e keer opgeschept, dat zijn de echte hongerlappen! We mogen even uitbuiken en dan verschijnt er ook nog een vlaflip, heerlijk zo’n toetje er achteraan. Maar dan komt er toch een eind aan deze ochtend/middag. Dit was een goed begin van het nieuwe jaar, zo samen een spelletje spelen en met z’n allen aan tafel gaan. Café Halfweg reuze bedankt voor de verzorging van de inwendige mens. Annie, Gerie en Anja bedankt voor de organisatie van dit geheel, het was super!

Nel Voorbraak

06-52048088
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Evenementen en festivals
  • Winkelen
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken