De tulpen excursie bij Munsterflowers

Zonnebloem afdeling

Op 26 januari vertrokken we met een bus en een personenauto naar Munsterflowers, de tulpenkwekerij in de Wieringermeerpolder.

In de gezellige ontvangstruimte, was de tulp niet alleen in het echt, maar o.a. ook op schilderijtjes, magneten en op paraplu’s te zien. We werden onthaald met koffie en gebak en een presentatie over de geschiedenis van het bedrijf. Sandra, de gastvrouw, vertelde met veel enthousiasme dat er vanaf eind december tot april per dag 80- tot 100.000 tulpen als snijbloemen uit de kassen afgesneden, gebundeld, verpakt en in de koeling gezet worden om daarna  naar de diverse veilingen te gaan. De tulpen die buiten groeien worden gekweekt voor de bollen die, net zoals de meeste tulpen, hun weg vinden naar het buitenland. De bollen worden tussen twee netten gelegd, daarna gaat er grond over heen en dan mogen ze gaan groeien. Bij het rooien wordt, machinaal, het ene net omhoog getrokken en het andere net omlaag.                                                                                                                         

Het bedrijf is een echt familiebedrijf door grootvader, die het als pionier vanaf de oprichting van de Wieringermeer, heeft gestart, later overgenomen door de jongste zoon en vanaf 2003 voortgezet door de kleinzoon van Jaap Munster, Siem.    

 Na de presentatie kregen we een rondleiding door de verwerkingsruimte met een hypermoderne röntgenrobot, de machines waarmee de tulpen van hun bol werden ontdaan,  keurig op lengte werden gesneden en in bosjes van tien werden gebundeld, de enorme kassen waar tulpen in verschillende groeistadia te zien waren en de kolossale koelcellen. Na een zeer goed verzorgde en heerlijke lunch gingen we huiswaarts, onder de indruk van het vele werk wat verzet moet worden voordat het bosje tulpen op onze tafels kan staan.                                                  

Nel Voorbraak

06-52048088
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Evenementen en festivals
  • Winkelen
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken