Afd.Z-Zijpe/St. Maarten. Vlindertuin Vlinderado

Zonnebloem afdeling

Op woensdag 11 mei zijn we met 14 gasten naar het Waarland afgereisd om de Vlindertuin die bij Dekker Anthuriums is gevestigd, te bekijken. We hoopten op een bewolkte dag,

maar aangezien we Zonnebloem zijn, scheen de zon volop… De temperatuur loopt met zonnig weer algauw heel snel op in de kas en zoiets is niet voor iedereen prettig. In de entree was de temperatuur al hoger dan buiten dus we konden vast wennen. De rondleiding heeft ons heel veel geleerd over de anthurium, ze houden van een hele hoge luchtvochtigheid, het liefst 100 % maar dat is onmogelijk. Verder beschadigen de bloemen als ze onder de 10 graden komen. Dit heeft toch wel nadeel, ze zijn namelijk niet te exporteren naar landen die alleen bereikbaar zijn met het vliegtuig, want in de ruimen is de temperatuur vaak ver onder het vriespunt. Ook het inpakken van een anthurium bloem vereist nogal wat vaardigheid, zo zijn er dozen waar precies 12 of precies 16 bloemen in passen die er ook nog een speciale manier ingelegd worden. Gelukkig weten bloemisten waar ze moeten beginnen als ze zo’n doos open maken. Een paar jaar geleden zijn ze begonnen met het kweken van papaja’s, dit zijn vruchten die normaal gesproken in Midden-Amerika groeien. Door de veranderde levensstijl en de goede eigenschappen die de vrucht bevat, is hij al helemaal ingeburgerd en in vrijwel iedere supermarkt te vinden. We mogen dan ook papaja sap proeven. Niet iedereen vindt het lekker, maar zoiets zal je ook moeten leren eten/drinken. De papaja’s groeien aan bomen, die holle stammen hebben, dat is wel heel bijzonder. Ook worden ze pas geplukt als ze aan het rijpen gaan, heel iets anders dan de sinaasappels. Na de papaja’s is het tijd voor koffie of thee met wat lekkers. We moeten even bijkomen van de warmte, de deur van de hal gaat dan ook speciaal voor ons open en tafels en stoelen worden er neergezet, zodat we even wat frisse lucht krijgen. Hierna krijgen we de gelegenheid om de vlindertuin te bezoeken. We wanen ons in een subtropisch paradijs, al die prachtige planten die er groeien en bloeien. Helaas laten de vlinders het een beetje afweten. We zien wel exemplaren, maar ze fladderen snel weer tussen het gebladerte en laten zich niet meer zien. Maar goed het mag de pret niet drukken en we genieten evengoed volop van al het moois. Ook lopen we door de vogeltuin, het is meer een soort van grote volière waar zebravinkjes en rijstvogeltjes zich aan ons laten zien. Ook de vijver met de immense vis die erin zwemt moet even bekeken worden. Sommige gasten wilden al pootje baden, maar na het zien van deze kanjer bedachten ze zich toch… Na nog een rondje door het winkelgedeelte zit de middag erop en gaan we weer richting huis. Een hele mooie en leerzame middag, bedankt voor de rondleiding en informatie die we hebben gehad!

Nel Voorbraak

06-52048088
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Evenementen en festivals
  • Winkelen
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken