Afd.Z-Zijpe/St.maarten. Zonnetrein en pannenkoeken eten.

Zonnebloem afdeling

Op donderdag 16 juni staan 29 gasten klaar om naar Schoorl te gaan. We stappen bij het Zandspoor in de Zonnetrein, die ons meeneemt op een prachtige rit door het duingebied.

De Zonnetrein gaat echter niet over de fiets- of wandelpaden, hij gaat gewoon dwars door het terrein! Onderweg stopt het treintje diversen keren om van alles te vertellen over de duinen, de zandverstuiving of de bewoners van dit prachtige gebied. De vrijwilligsters zijn op één na , zij mocht mee in de Zonnetrein, en hebben de wandelschoenen aangetrokken om een rondwandeling van 5 km te gaan maken. Wachten tot de trein terug is duurt altijd lang en dit is een plezierige manier van wachten. Onderweg komen ze al dan niet toevallig de Zonnetrein tegen en voorzien onze gasten van een frisdrankje en een snoepje. Wat een leuke onderbreking! Wandelaars en treinreizigers vervolgen hun weg en na zo’n anderhalf uur is iedereen weer terug bij het Zandspoor. Daar wordt natuurlijk nog even het bezoekerscentrum bekeken en dan gaan de gasten weer richting de auto. Maar de middag is nog niet ten einde… omdat deze activiteit de laatste van het seizoen is, wordt er altijd iets extra’s gedaan. We gaan dan ook met z’n allen naar Duinvermaak in Bergen. Hier staan de tafels al gereed om ons te ontvangen. We gaan met z’n allen aan de pannenkoeken! Iedereen kiest een pannenkoek naar zijn smaak en algauw zijn de pannenkoekenbakkers druk bezig met bakken. Het laat zich goed smaken en er zijn er dan ook maar weinig die klieken. Nog een ijsje toe en dan zit het er toch echt op. Wat een prachtige middag, het weer is geweldig en iedereen heeft zijn uiterste best gedaan om er wat moois van te maken, hartelijk dank hiervoor! Nu gaan we genieten van een welverdiende vakantie en in september starten we weer met een nieuw seizoen, tot dan!

Nel Voorbraak

06-52048088
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Evenementen en festivals
  • Winkelen
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken