We zijn naar Madurodam geweest.

Zonnebloem afdeling

’S morgens vroeg om 8.00 vertrokken al, vanwege de lange reistijd naar Madurodam, men dacht daar om 10.30 aan te komen, maar doordat er geen files waren we al veel eerder in den Haag.

De chauffeur heeft er toen maar een tochtje door den Haag en langs de haven van Scheveningen gemaakt, waardoor we toch op de geplande tijd bij Madurodam aan kwamen. Daar stond de afdeling Zonnebloem den Haag al klaar bij de container met rolstoelen, die door het hoofd kantoor ter beschikking waren gesteld.

Toen dat allemaal geregeld was gingen we naar het restaurant waar de tafels met koffie en appeltaart al klaarstonden, dat was allemaal keurig geregeld. Nadat we van de koffie en appelgebak hadden genoten gingen we op weg naar het minipark. Daar liep iedereen te genieten van de prachtige miniaturen van de gebouwen, schepen, vliegtuigen en treinen, diegene die in het verleden er al eens geweest waren constateerden dat het park regelmatig actueel gemaakt werd doordat oudere modellen treinen en vliegtuigen vervangen waren door modern materieel zoals o.a. de Thalis trein, maar ook de havens , windmolens ter opwekking van energie enz.

Wat opviel dat men vooral had ingespeeld op de jeugd door een aantal evenementen interactief te maken zodat ze betrokken worden bij het blussen van een scheepsbrand, het suppleren van zand zodat de maasvlakte ontstond en hoe water sluizen werken.

Om 13.00 uur kwamen we weer bijeen in het restaurant waar een geweldige lunch klaarstond verzorgd door zeer vriendelijk bedienend personeel, het was werkelijk zeer goed verzorgd. Na de lunch kon men tot 15.00 nog rondkijken in het park en kochten sommigen een ansichtkaart of een souvenirtje. Hierna gingen we na de rolstoelen te hebben ingeleverd weer huiswaarts, in de bus werden we weer voorzien van een frisje, kaas, worst en voor de liefhebbers een candybar.  Ook de terug reis liep voor spoedig we waren zo vroeg dat men zich zorgen maakten om de mensen die opgehaald werden, maar uiteindelijk is alles goed gekomen.

Al met al een zeer geslaagde dag, met prachtig weer, waar mij inziens een ieder van heeft genoten. 

Nel Voorbraak

06-52048088
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Evenementen en festivals
  • Winkelen
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken