We zijn naar de jaarlijkse kerstviering in de Blinkert in Schoorl geweest.

Zonnebloem afdeling

Het was niet zo’n mooie ochtend het miezerde van de regen de hemel was grauw,

toch was iedereen in de stemming om te gaan genieten van de het Kerstfeest dat wordt georganiseerd door de Zonnebloem- Regio, een jaarlijks  terugkerend evenement waar sommigen vaak reikhalzend naar uit zien.

We vertrokken  bij de Bron en Albert Heijn met twee goed gevulde touringcars, waarna we om zo’n uur of elf arriveerde bij de Blinkert. Iedereen was verzocht de bus pas te verlaten nadat de rolstoelen en rollators klaar stonden zodat het geen chaos zou worden. Nou dat ging geweldig men werd door de vrijwilligers het gezellige restaurant binnengeloodst waar een kopje koffie of thee met een heerlijk stukje banketstaaf klaar stond.

Iedereen die inmiddels een plaatsje had gevonden raakten gezellig aan de praat met zijn of haar tafel genoten. Na enige tijd werd de voortreffelijke lunch geserveerd, eerst een heerlijke soep, en daarna een assortiment broodjes, heerlijk broodbeleg en een salade.

Nadat men had genoten van deze voortreffelijke lunch, werd men verzocht de theaterzaal te betreden om te gaan genieten van het chanty koor ’t Scheepstuygh wat voor deze gelegenheid een enorme metamorfose had ondergaan.  Zij waren in plaats van de scheepskleding die men normaal tijdens hun optreden aanheeft, nu gekleed in een stemmingsvol tenue gesierd met een rode strik, zeer chic.

Zij vergasten ons op een waterval van Kerst liedjes, waarvan een aantal mee gezongen moesten worden, hier gaf men ook gevolg aan, men zong uit volle borst mee !

Tijdens de pauze werd er koffie en thee, vergezeld van een chocolaatje,  door de vrijwilligers in de zaal geserveerd. Hierna ging het koor weer door met prachtige kerstliedjes, maar als met alles  kwam er ook hier een eind aan, het koor kreeg een staande ovatie voor hun voortreffelijk uitgevoerde Kerst concert.

Na een dankwoord door de voorzitter van de Zonnebloem-regio en nadat men bij de uitgang allemaal een Kerstroos had ontvangen ter afsluiting van een zeer geslaagde dag, ging men weer huiswaarts.

Nel Voorbraak

06-52048088
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Evenementen en festivals
  • Winkelen
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken