Afd.Z-Zijpe/St. Maarten. Kerstmiddag

Zonnebloem afdeling

Op zaterdag 17 december staat de jaarlijkse kerstmiddag, die we in samenwerking met het Rode Kruis organiseren op de agenda.

Dit jaar zijn we weer te gast in onze vertrouwde locatie bij de Watersnip in Petten. De zaal is weer prachtig versierd en mocht je nog niet in kerststemming zijn, dan kom je er nu zeker in! Al ver voor de aanvangstijd komen gasten binnen, ze hebben er duidelijk zin in! Om 3 uur hebben we dan ook 51 gasten verwelkomd en opent de voorzitter de middag. Dit jaar zijn de Dickens Singers  uit Langedijk onze muzikale gasten, ze worden begeleid door het trekzaktrio Eigenwijs, ook afkomstig uit Langedijk. En dat ze daar vandaan komen, laten ze duidelijk merken. De dame die het woord neemt, vraagt dan ook gelijk wat of we van hun kleding vinden. in de zaal wordt iets geroepen over gordijnen. Precies, zegt ze, dit benne gerdijne weest! Dit komt er zo komisch uit en hierdoor is gelijk het ijs gebroken en beginnen we aan een middag die wat ons betreft niet meer stuk kan! We zingen samen mooie kerstliederen, afgewisseld met een anekdote of een klein rijmpje. Ook wordt het zeemansverhaal van Kniertje even nagespeeld wat bijzonder hilarisch is. De pauze is er dan ook veel te snel, maar van al dat zingen hebben we toch wel dorst gekregen, dus hoogtijd voor een borrel! Een half uur later pakt het koor de draad weer op en neemt ons weer mee naar de kersttijd van weleer. Nu zijn solisten aan de beurt, het koor wordt nu een koortje en een van de trekzakdames verruilt haar trekzak voor een gitaar. Het gemoedelijke waar dit alles mee gepaard gaat is zo heerlijk en straalt zoveel rust uit, dat hebben we nu net nodig in deze drukke tijd! Maar dan wordt toch echt het laatste lied gezongen en nemen we afscheid van het koor en hun begeleiders. Nu is tijd om bij te praten, er wordt nog een borreltje en een hapje rondgedeeld. Dan neemt een gast het woord en wil ons wat vertellen, het duurt even voordat de zaal stil is, maar dan krijgen we een heel verhaal op rijm over het lot van een oliebol. Erg leuk en knap gedaan zonder spiekbriefje! Rond de klok van half 6 komen de borden en lepels op tafel en zijn we klaar voor de soep. De tomaten- en groentesoep laat zich prima smaken na zo’n middag. Ook het kerstbrood ontbreekt niet. En voor degene die nog trek in iets hebben, komt er nog warme chocolademelk. Hierna neemt de voorzitter weer even het woord en bedankt ons hartelijk voor de komst en wenst iedereen hele fijne feestdagen toe. We bedanken de Dickens singers, het Trekzaktrio Eigenwijs, de dames van de Watersnip en iedereen die aan deze middag heeft meegewerkt heel hartelijk, het was weer fantastisch!  

Nel Voorbraak

06-52048088
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Evenementen en festivals
  • Winkelen
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken