Zondag 22 januari zijn we naar "De Kampanje"geweest

Zonnebloem afdeling

Om 12.30 vertrok de bus vanaf de Bron met een stop bij Accaciaplein en AH,

om vervolgens richting Schouwburg de Kampanje in Den Helder te rijden waar de gasten van een optreden van Laura Fygi met het Trio Malando konden gaan genieten.

De sfeer zat er snel goed in bij de gasten, met een vlotte reis mede dankzij het prachtige weer en geen ophoudingen op de weg , kwamen we ruim op tijd aan, en verraste Raymond onze buschauffeur met een sightseeing die over de haven, visafslag, Texelse boot en na een stop op de dijk waar de gasten van het uitzicht over de zee konden genieten, wat zeer gewaardeerd werd, reden we langzaam richting het voormalige rijkswerf waar de nieuwe Schouwburg de Kampanje staat. Ook daar kregen de gasten van Raymond nog een kleine sightseeing waar ie met veel enthousiasme over vertelde !!

Ondertussen waren er al een paar vrijwilligsters uitgestapt om de garderobe te gaan bemannen, met dank aan de kampanje die er voor had gezorgd dat er een aparte garderobe was voor de gasten van de Zonnebloem.

Om 14.00 was de aanvang van het optreden en nadat alle gasten een mooi plekje hadden op de plaatsen die de kampanje voor ons had gereserveerd, kon het genieten beginnen van Laura Fygi met haar Trio Malando In dit gevarieerde muzikale programma wordt jazzdiva Laura Fygi begeleid door drie meesterlijke instrumentalisten Ernö Olah, Gert Wantenaar en Danny Malando. Deze droombezetting en het warme stemgeluid van Laura worden gecompleteerd door een verrassende mix van ingrediënten: een beetje jazz, een snufje vurige Latin, een pikant Hongaars pepertje en een flinke dot humor. Na een korte pauze, (gelukkig stonden de drankjes klaar die door de vrijwilligsters waren genoteerd in de bus !!) Mochten we nog een keer 50 minuten genieten van Laura en haar Trio. Er werd gevraagd of er nog gegadigden waren voor een dansje op het podium, maar dit ging toch net iets te ver, de gasten hielden het toch liever bij het zingen.

16.00 stond Raymond met de bus voor de deur van de Kampanje en konden de gasten met een goed gevoel terug richting Schagen.

Omdat op dat moment de Texelse boot aankwam en we niet wilde dat we vast kwamen te staan heeft Raymond ons weer getrakteerd op een sightseeing door een alternatieve route te kiezen en hebben we zo nog een vleugje cultuur van Den Helder meegekregen !!

Al met al een zeer geslaagde middag. Met dank aan de inzet van Schouwburg Kampanje, Raymond onze buschauffeur, en de Vrijwilligers van de Zonnebloem Schagen. 

Nel Voorbraak

06-52048088
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Evenementen en festivals
  • Winkelen
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken