Afd.Z-Zijpe/St. Maarten. Spelletjesochtend en stamppot eten

Zonnebloem afdeling

Op zaterdag 14 januari staat de eerste activiteit in het nieuwe jaar gepland, we gaan spelletjes doen in café restaurant Halfweg in Burgerbrug en na afloop met z’n allen aan de stamppot.

 Reeds om half 10 verschijnen de eerste gasten al bij Halfweg, ze hebben er duidelijk zin in! Onderwijl sneeuwt en hagelt het verschrikkelijk zodat we sommige gasten gewoon naar binnen moeten sleuren om niet al te nat te laten worden. Wat een weer! Na de koffie gaat iedereen een spel uitzoeken of groepjes vormen om eens lekker te klaverjassen. De sjoelbakken vinden gretig aftrek en algauw is het een gezellig geroezemoes en gelach van gasten. Er wordt af en toe flink fel gespeeld, maar dat hoort erbij. Na een borreltje en een hapje gaan sommige op zoek naar wat anders. Nieuwe spellen worden uitgeprobeerd, het Keez-spel is zo’n spel. Een mix van kaarten en monopoly, erg leuk! Tegen 12 uur ronden we de spelletjes af en worden de tafels gereed gemaakt voor het eten. Inmiddels hebben we ook al een beetje trek gekregen. Het biljart wordt nu omgetoverd tot buffet, schalen met hutspot, zuurkool en boerenkool worden neergezet. Dit keer zijn de gehaktballen gelukkig iets kleiner, want dat was toch wel een hele hap. De rookworst en spek zijn ook in mooie porties gesneden. Het liet zich goed smaken, sommige schepte maar liefst van alle drie de soorten op… Na het eten werd er nog even nagepraat, maar toen werd het toch echt tijd om het padje in te korten. Thuis maar even de ogen dicht doen en vanavond een makkelijke avond! Geweldig was het weer, volgend jaar doen we het nog eens over! Iedereen hartelijk bedankt voor de heerlijke ochtend!

Nel Voorbraak

06-52048088
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Evenementen en festivals
  • Winkelen
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken