Afd.Z-Zijpe/St. We zijn naar de Lentetuin in Anna Paulowna geweest.

Zonnebloem afdeling

De Lentetuin in Breezand blijft elk jaar een trekpleister, ook dit jaar gaan we weer met gasten uit diverse dorpen naar de polder.

Traditiegetrouw gaan we de laatste dag omdat de grootste drukte dan achterwege is en onze gasten alles goed kunnen bekijken. Maar dit jaar is er een groep op donderdag geweest, de openingsdag, en het moet gezegd worden, het viel allemaal reuze mee! Het thema was dit jaar Volendam. Bij binnenkomst werden we al getrakteerd op de muziek van de Cats, een rasechte Volendamse popgroep van weleer, de sfeer zit er al gelijk goed in. Als we dan ook nog langs een decor van Volendamse huisjes lopen om bij de bloemen aan te komen, heb je echt het gevoel gewoon in Volendam te zijn! Hoe krijgen ze het toch elk jaar weer voor elkaar om alles zo prachtig na te bouwen, geweldig! We kijken dan eigenlijk ook veel meer naar alles rondom de bloemen dan naar de bloemen zelf.. de waslijnen met lange onderbroeken, het wasbord, de teilen en schalen van zink die iedereen zelf vroeger ook had, wat een pracht! Maar nu wordt het toch echt tijd om bloemen te gaan bekijken, we lezen de namen van bekende kwekers en zien hun winnende inzendingen. De keizerskronen blijven toch wel het langst de aandacht trekken, het zijn toch ook van die bijzondere planten. We lopen verder over de brug en komen in de hoek aan waar een Volendamse boot ligt, door de beschildering op de wanden lijkt het net of we op de Dijk in Volendam staan, we kijken zo over zee uit! Alle indrukken moeten even verwerkt worden en dat doen we in het restaurant, waar de koffie en gebak geserveerd wordt. Hèhè, even pauze, daar is iedereen wel aan toe. Als iedereen weer is uitgezakt maken we toch nog even een rondje over de warenmarkt, altijd leuk om even te kijken en natuurlijk wat te kopen! Als we weer richting de auto gaan is het al ver over 1 uur, wat is de tijd omgevlogen! Kortom een geweldige ochtend/middag, iedereen hartelijk bedankt voor de bijdrage hieraan.

Nel Voorbraak

06-52048088
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Evenementen en festivals
  • Winkelen
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken