Bezoek aan Vlindorado

Zonnebloem afdeling

Op donderdag 23 maart vertrokken we met een volle bus naar Waarland, naar de vlindertuin.

Het instappen bij de Bron, waar enkele rolstoelgasten met de lift in de bus getild werden en waar een aantal ingeklapte rolstoelen en rollators in de laadruimte werden opgeborgen, kostte meer tijd dan gepland, waardoor de instappers bij het Acaciaplein en bij AH langer moesten wachten. Gelukkig scheen er wel een lentezonnetje.

Na een korte rit kon iedereen genieten van koffie of thee met appeltaart of een gevulde koek én van een tropische temperatuur.

We bewonderden eerst het gedeelte van de tuin waar de vlinders zich te goed deden aan de stukjes sinaasappel die verspreid in de, prachtig aangelegde tuin lagen. Ook streken ze regelmatig neer op een van de prachtige bloemen. Een van vlinders ontdekte de zoete parfumgeur van een van de gasten en ging op haar sjaal zitten. In een kast hingen heel wat poppen die over enkele dagen uit zouden komen. 90% van alle poppen wordt geïmporteerd, de meeste vlinders leven slechts enkele weken. Aan een tak hingen hele dikke poppen waarvan er eentje was uitgekomen, een prachtige, grote nachtvlinder. Ook stond er een struik waar vlinders hun eitjes op leggen, nog kleiner dan een speldenknop, er komen rupsjes uit die zich gaan verpoppen.

In een afgeschermd gedeelte van de tuin bevonden zich kleurrijke vogels, die kwetterden dat het een lieve lust was en er waren diverse waterpartijen waar zich o.a. schildpadden en goudvissen in bevonden.

Na de bezichtiging kon er nog wat gekocht worden in het winkeltje, o.a. Anthuriums en kon iedereen afkoelen met een koud drankje.

Moe en voldaan stapte iedereen in de bus en gingen we op weg naar Schagen. 

Nel Voorbraak

06-52048088
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Evenementen en festivals
  • Winkelen
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken