Maandag 29 mei gingen we met de regio De Noordkop een boottocht maken in Friesland.

Zonnebloem afdeling

8.00 uur ’s morgens goot het van de regen, het weer leek niet op datgene wat was voorspeld, het zag er niet hoopvol uit, maar gelukkig knapte het later op en werd het schitterend weer.

Om 9.00 waren we allemaal in Schagen bij de Bron en  Albert Hein ingestapt  en gingen we met 4 bussen op pad naar Earnerwald in Friesland dat was op zich al een leuke bustocht over de afsluitdijk er  waren  mensen die nog nooit over de afsluitdijk waren geweest en hun ogen uitkeken.

Bij aankomst in Earnerwald lag bij de jachthaven de salonboot “Marprincess”klaar om ons aan boord te nemen , het was wel even lastig voor onze buschauffeurs om bij de boot te komen, vanwege de nauwe wegen langs slootjes, toen het lukte kregen zij applaus van de inzittende. Toen iedereen aan boord was zo’n 195 passagiers , werd er koffie, thee en gebak geserveerd en staken we van wal.

Het was een mooie tocht door het schitterende natuurgebied  “de Princenhof en de Alde Feanen” er was zoveel te zien kleine rustieke dorpjes en weidse landschappen, het was prachtig mooi weer, de zon straalde van de hemel. Iedereen kreeg een drankje naar keuze en werd er regelmatig rondgegaan met heerlijke borrelhapjes

Aan gezelligheid was geen gebrek, er was een accordeonist die allemaal oude zeemansliedjes ten gehore bracht.  Inmiddels werd iedereen  verzocht aan de, door de  geweldige bediening, inmiddels gedekte tafel s plaats  te nemen voor het diner.

Na het diner was er weer volop gelegenheid om nog verder te genieten van de prachtige omgeving in het natuurgebied “ Alde Feanen” . omstreeks 16.30 uur arriveerden we weer bij de aanlegplaats van de rederij en konden per  busnummer  ontschepen, dit gaf toch nog wat moeilijkheden in verband met de bereikbaarheid van de steiger met de bussen, maar dat mocht de pret niet drukken na deze geweldige dag, omstreeks 18.00 arriveerden we weer in Schagen, chapeau voor de organisatie.    

Nel Voorbraak

06-52048088
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Evenementen en festivals
  • Winkelen
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken