We hebben de Zonnebloem auto gepromoot op de open dag van Revatech

Zonnebloem afdeling

Revatech, een revalidatietechnisch bedrijf in Schagen, had ons uitgenodigd om op hun open dag, de Zonnebloem rolstoelauto te komen promoten om meer bekendheid te geven aan de mogelijk heden.

Dit gaf ons de gelegenheid om ook het werk en de doelstellingen van de Zonnebloem en specifiek die van de afdeling Schagen over het voetlicht te brengen, juist bij onze doelgroepen, gehandicapten en ouderen.

Gerry Eelman stond in onze Zonnebloem promotiestand bij vele andere organisaties op sociaal gebied zoals "Samen" waar Magnushof een onderdeel van vormt.

Fred Hoogveld stond de hele dag met de Zonnebloem rolstoel auto bij de ingang van het gebouw van Revatech zodat iedereen daar langs moest en er ook een heleboel mensen daardoor even bij stil stonden en belangstelling toonden voor de mogelijkheden die er geboden werden. 

Die zijn ook in vergelijking met commercieel vervoer, rolstoel taxibussen, ongekend, voor 40 euro met 100 kilometer vrij en daarna voor € 0,20 per kilometer en de brandstof en eventuele parkeerkosten kosten, kan men 24 uur over deze auto beschikken, heeft men niet zelf een chauffeur dan kan men een vrijwillige chauffeur van de Zonnebloem kosteloos aanvragen. Wel moet men om gebruik te maken van deze mogelijkheden eenmalig een pasje aanvragen á raison van € 10,00. 

Dit schept ongekende mogelijkheden voor o.a. mensen die rolstoelgebonden zijn, een voorbeeld hiervan is een mevrouw die naar het ziekenhuis in den Helder moest en dan € 100, 00 kwijt was aan een rolstoel taxi, die na haar gebracht heeft weggaat en die als zij weer terug wil, gebeld moet worden en zij dan maar af moest wachten wanneer hij kwam, op zich zelf een logische situatie, maar met de Zonnebloem auto blijft deze wachten en had zij ook nog de mogelijkheid om een familie bezoek af te leggen. 

Deze mogelijkheden sloegen aan bij de meeste belangstelende, dus de missie was in onze ogen geslaagd.

Wel vond men de procedure van aanvragen ietwat ingewikkeld, aanvragen bij het hoofdkantoor en die het dan doorgeeft aan "Welzijn" die dit dan weer doorgeeft aan autodealer Louman, het afhaal punt.

Met dank aan Revatech, met name aan Peter de Haan voor de geboden faciliteiten en geweldige verzorging.

Nel Voorbraak

06-52048088
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Evenementen en festivals
  • Winkelen
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken