We zijn naar het prachtige Texel geweest

Zonnebloem afdeling

Woensdag 20 september, een stralende dag om met de Zonnebloem naar Texel te gaan! Na veel regenachtige dagen treffen wij het ontzettend!

Met de spiksplinter nieuwe bus van Raymond Offerman bus vertrokken wij richting Den Helder nadat eerst ook gasten vanuit de Zonnebloem Schagerbrug waren ingestapt. We gingen wij met de boot van half 10 naar Texel. 

Alles verliep mooi op tijd. Op de boot bleven wij in de bus, voor ons zagen wij Texel liggen omdat het zo rustig weer was bleef de “klep” half open. Ietse  had nog wat lekkers voor in  de bus!

Op Texel waren wij in 10 minuten bij Ecomare waar de koffie en gevulde koek al voor ons klaarstond. Bij Ecomare hebben wij toch nog wat rolstoelen van Ecomare gebruikt, zodat gasten van de omgeving konden genieten zonder teveel op het lopen te moeten letten. Na de koffie heerlijk naar buiten om bij de zeehonden en zeeleeuwen, bruinvissen en vogelopvang te kijken.

Wij voelden ons echt bofkonten met dit mooie weer. Om half 12 was het voedertijd voor de zeehonden, dat was duidelijk te zien, al die koppies van de zeehonden keken boven het water rond. Een prachtig gezicht! Met uitleg over de zeehonden en zeeleeuwen was het genieten voor ons allemaal.

Binnen was onder andere de Walviskamer spectaculair met de skeletten van een potvis, walvis, zeehonden en dolfijnen. Iedereen kon vrij rondkijken van alles wat Ecomare te bieden heeft. De dierenopvang buiten, met ook jonge zeehondjes in quarantaine, waren  populair,  door het prachtige weer was het buiten heerlijk vertoeven.

Om half één werd het lunchtijd. Goed verzorgd door Ecomare in een part zaaltje waar we lekker onder elkaar waren. Groentesoep en opgemaakte broodjes gingen er prima in. Rond twee uur gingen we met de bus voor een toertje over het eiland met vakkundige uitleg door Marian Bakker als gids.

Marian was nog lang niet uitverteld over het leven en de boerderijen, schapen en geschiedenis van Texel. Toch waren we al weer bij de Slufter aangekomen waar we heerlijk een ijsje kregen en zo nodig van het toilet gebruik konden maken.

Met de boot van vier uur wilden wij weer richting Schagerbrug en Schagen, voordat we thuis zouden zijn is het gauw half zes. Vanaf vanmorgen kwart over acht voor de eerste opstap op Schagerbrug was het zeker voor velen een lange maar mooie dag. Het was erg leuk om samen met de Schagerbruggers op pad te gaan. Voor herhaling vatbaar!

Met dank aan alle vrijwilligers, buschauffeur, Marian Bakker als gids, de gezelligheid van onze gasten en de begeleiding van Ietske kunnen we terugkijken op een geslaagde mooie dag op Texel!

Verslag van Nel Voorbraak              

Nel Voorbraak

06-52048088
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Evenementen en festivals
  • Winkelen
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken