Zonnebloem Afd. Zuid-Zijpe eo. Filmmiddag in de Klimop in Sint Maarten

Zonnebloem afdeling

Op zaterdag 21 oktober zijn we te gast bij dorpshuis de Klimop in Sint Maarten waar we de film "Fanfare" van Bert Haanstra gaan kijken.

De zaal stroomt aardig vol en al gauw ziet het er gezellig uit. Het programma hebben we iets aangepast, gasten willen graag even met elkaar praten en daar hebben we nu ruim de tijd voor gemaakt. Na een klein uurtje waarin iedereen rustig zijn koffie of thee met zelfgebakken cake heeft kunnen nuttigen, wordt dan toch echt de film gestart.

Het dorpshuis heeft 2 schermen waarop de film te zien, dat is zalig want nu kan met gewoon lekker blijven zitten en zelf bekijken vanuit welk oogpunt men de film het beste kan zien. Het begin is zoals altijd hilarisch, we zien een stilstaande, herkauwende koe door het landschap schuiven, hoe is dat toch mogelijk? Als er een koe uit andere richting aan komt, zien we dat we te maken hebben met 2 boten waarop een boer zijn koe van het ene landje naar het andere landje aan het verhuizen is… Ondanks de gedateerde elementen blijft het verhaal erg leuk. Er wordt dan ook veel gelachen en soms zo erg dat we vrezen dat we nog gasten van de vloer moeten rapen. Vooral de dames van Sint Maartensvlotbrug kunnen zo aanstekelijk lachen dat we daar nog meer plezier om hebben! Het dorpshuis is volop versierd vanwege het aanstaande Halloween feest. Zo gebeurt het dat er onder de film af en toe een spiegel begint te lachen en andere verwante attributen de meest afschrikwekkende geluiden afgeven. Dit alles kan gewoon en geeft de ontspannen sfeer aan die er is.

De film is dan ook veel te snel ten einde, wat heerlijk om even terug te keren in die goeie ouwe tijd… waarin problemen groots kunnen zijn en toch weer heel klein worden opgelost. Net als voor de film is er nu ook nog gelegenheid om na te praten, er wordt een borreltje geschonken en een hapje geserveerd. Zo rond de klok van 5 uur sluiten we dan toch echt de middag af en gaan we met een voldaan gevoel richting huis. Wat een heerlijke ouderwetse middag! 

Nel Voorbraak

06-52048088
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Evenementen en festivals
  • Winkelen
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken