Kerstviering Zonnebloem Regio de Noordkop

Zonnebloem afdeling

Op woensdag 13 december zijn we uitgenodigd door de Regio

Op de mooi verzorgde uitnodiging werd aangekondigd dat er een feestelijke kerstbijeenkomst met een heerlijk welkomstdrankje, een heerlijke lunch en een prachtige kerstspecial verzorgd door de Theaterroep MAMS zou plaatsvinden in De Blinkerd in Schoorl. En dat was niet te veel gezegd.

Vanuit Schagen reden er een bus en nog enkele personenauto’s vol met gasten die er zin in hadden. We waren op tijd weggegaan en mochten direct aan de gereserveerde tafels voor Schagen plaats nemen, de ruimtes waren gezellig en smaakvol versierd, de tafels mooi gedekt en de koffie was warm en lekker, voor ieder was er een stukje heerlijk banket.

De zaal stroomde langzaam vol, na het openingswoord van Henk Hamans, de voorzitter van de Regio, kreeg iedereen een welkomstdrankje, waarbij de advocaat met slagroom volop aftrek vond. Er was een gezellige sfeer en de meeste mensen zaten geanimeerd met elkaar te praten. De brunch, met soep, kroket en huzarensalade was ouderwets lekker, er werd gesmuld.

Schagen mocht als eerste groep de theaterzaal binnen, alles verliep goed georganiseerd en rustig zodat iedereen ruim op tijd een plekje had. Het podium was versierd met kerstbomen vol met lichtjes en versieringen. Om 14.00 uur verwelkomde Henk de theatergroep MAMS, die met kleurige boa’s het programma opende met een lied over positivisme. Vol enthousiasme brachten ze diverse liedjes ten gehore. Liedjes over de kerstsfeer met sneeuw, de arrenslee en sneeuwpoppen. Een sketch over mannen en wat dan wel de ideale man zou moeten zijn, ook werd er een ode gebracht aan de postbode. De dames hadden als basiskleding een spijkerbroek en zwart shirt met in zilveren letters MAMS en zwarte schoenen met een zilveren versiering, bij ieder lied werden bijpassende attributen gedragen. Kleurig en fleurig. Als laatste optreden voor de pauze kwam tante Jopie met haar karretje vol koek en Zopie.

In de pauze werd er op koffie, thee en een chocolade kerstkransje getrakteerd, iedereen kon op zijn of haar plek blijven zitten. Ook kreeg elke gast een kaars met ledverlichting.

Het programma werd voortgezet met een “workshop” over het kerstmenu en oma uit Mexico die kwam logeren, herkenbare thema’s, net zoals Kerstkleding die juist als je wat speciaals wilt kopen uitverkocht is. Een lid van de groep zong hier een lied over: “De KerstBloess” het lied werd in de Bluesstijl gezongen, ondersteund door de rest van de groep die het refrein zongen.

De middag werd afgesloten met een Gelukkig Kerstfeest voor iedereen en Stille nacht, waarbij alle kaarsen gingen branden.

We kunnen terugkijken op een geslaagde middag waarbij de gasten volop hebben genoten.

Nel Voorbraak

06-52048088
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Evenementen en festivals
  • Winkelen
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken