Zonnebloem afd. Zuid-Zijpe eo. Kerstmiddag

2017-12-16-kerstmiddag-26jpg

De laatste activiteit van het jaar staat op de agenda, zoals altijd onze jaarlijkse kerstmiddag in de Watersnip in Petten die we samen met het Rode Kruis organiseren.

 Zaterdag 16 december is het gelukkig goed weer, geen sneeuw of andere winterse neerslag dus de gasten kunnen met een gerust hart komen. Om half 3 gaan de deuren open en om 3 uur hebben we ruim 50 gasten verwelkomd. Na het openingswoord van de voorzitter wordt de koffie ingeschonken en kunnen de gasten nog even lekker met elkaar bijkletsen. Dan wordt het tijd voor onze gast van vanmiddag, dit jaar is dat Joke Oud uit Spanbroek. Zij heeft een prachtige stem en zal met haar mooie liedjes, gedichtjes en verhaaltjes over vroeger ons vermaken. Vooral de anekdotes over het leven vroeger bij haar thuis hebben diepe indruk. Maar gelukkig staat daar ook weer iets vrolijkers tegenover, zo vertelde ze dat haar kleinkinderen haar publiek zijn, als ze haar liedjes uitprobeert… Veel te snel is het dan ook pauze, maar goed de inwendige mens moet ook versterkt worden. Het borreltje laat zich dan ook goed smaken! Dan verschijnt Joke weer in een prachtige outfit en vervolgt haar show. Wat kan zij de aandacht goed vasthouden, het is echt muisstil, geweldig! Hier en daar wordt een traantje weggepinkt als zij het liedje – Mag ik dan bij jou – van Claudia de Breij, ten gehore brengt, wat een emotie maakt dat toch los! Iedereen moet even bijkomen en hoe kan dat beter dan met een tweede borreltje. Daar wordt van genoten evenals de hapjes die rond gaan. Er staat nog een optreden op het programma en dit keer van een gast uit Sint Maarten, zij brengt een levendig gedicht over het leven van een oliebol ten gehore en doet dat allemaal uit het blote hoofd, geweldig! In haar familie werd dit elk jaar met de feestdagen vertelt en zo heeft zij het overgenomen en houdt de traditie in ere. Inmiddels raakt de middag op zijn eind en verschijnen de borden op tafel. De soep is warm en het krentenbrood gesmeerd, dus tijd om aan tafel te gaan. Dat smaakt wel na zo’n middag! Rond de klok van half 7 is dan ook echt het einde in zicht en nemen we afscheid van de gasten. Wat een prachtige middag! We bedanken dan ook hartelijk Joke Oud, de Watersnip en iedereen die zich hiervoor heeft ingezet!

Nel Voorbraak

06-52048088
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Evenementen en festivals
  • Winkelen
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken