Op 11 oktober naar Museum Beeld en Geluid in Hilversum.

downloadjpg

Het was een gezellige rit naar Hilversum, onderweg werd er op lekkere snoepjes getrakteerd. In het kolossale gebouw kregen we een lunch : heerlijke belegde broodjes en een kadet met kroket.

Beeld en Geluid is meer dan een museum, het heeft een audiovisueel archief van Nederlandse radio en televisie, muziek en film materiaal.  

Na de lunch gingen we naar een zaal om een korte film te bekijken over de prachtige architectuur van het gebouw en het archief. 

Daarna kregen we beelden van vroegere series te zien, zoals: 

Dappere Dodo, Swiebertje, Stiefbeen en Zoon, Dagboek van een Herdershond, Pipo de Clown, Een van de Acht , Q en Q. Ja zuster, nee zuster en vele anderen.

Ook nog fragmenten van :

Mies Bouman, Hennie Huisman, Willem Duys met zijn vissenkom, Willem Ruis, Andre van Duin met Corrie van Gorp ( vreselijk gelachen ).

Songfestival zangeressen uit de oude doos :

Corrie Brokken, Teddy Scholten, Lenny Kuhr, Teach-In met Dinge-don. Tijdens de beelden werd er zelfs mee gezongen door verschillende dames.

We sloten de middag af met een drankje en een gebakje .

Op de terugweg kregen we in de bus nog worst, kaas en een pakje drinken.

Een geslaagde dag !

 

Tekst Marian

Nel Voorbraak

06-52048088
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Evenementen en festivals
  • Winkelen
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken