Ons uitje naar Artis op 11-10-2019

20191011091049jpg

Bij de Bron stond de bus van Bakker al voor 9.00 uur klaar. Willem, onze chauffeur voor vandaag, hield er niet van om laat te komen.

Nou dat kwam goed uit, want de deelnemers en vrijwilligers waren ook op tijd. Zo konden we even na 9.30 uur wegrijden om bij AH de rest van de groep te laten instappen.

We waren in totaal met 27 deelnemers en 10 vrijwilligers uit Schagen en bij Artis stonden nog eens 7 vrijwilligers uit Amsterdam klaar. Ook de gehuurde rolstoelen stonden klaar. Onderweg regende het nog flink, maar gaandeweg werd het lichter en boven Amsterdam zou er alleen lichte regen zijn. (maar ook daarvan kan je nat worden)

Bij aankomst even na 11.00 uur werden we hartelijk ontvangen en begeleid naar onze lunch in “De Twee Cheetahs”. Geweldig om zo aan te kunnen schuiven voor 2x koffie/thee, belegde broodjes en een stukje fruit. Uitgerust van de reis en lekker voldaan gingen we ‘de paden op de lanen in’ van het mooie park dat Artis ook is.                                                                         

 

Favoriet waren de binnen verblijven                                               

De Vlindertuin: sprookjesachtig mooi door de exotische sfeer en heerlijk warm.                                              

Het Gorillahuis: wat een reusachtig mannetje en schattig jonkie op de rug van z’n moeder en alle andere rennende en klimmende soortgenoten.                                                                                          

Het aquarium: tropisch koralen zee, Amsterdamse gracht, maar ook de kleinere aquaria. We zagen een vis eieren afzetten. Anemonen welke wel op chrysanten leken enz.                                                   

Het Apenhuis, waarin ook vliegende honden waren. Deze dieren die in een mannetjes groep leven kunnen agressief naar elkaar zijn. Daarvoor hingen er ook een paar ‘neppers’ waarop ze dan hun agressie kwijt konden.                                                                   

Het Vogelhuis, een prachtig gebouw met voor elke soort een eigen habitat. Het reptielenhuis, met vooral erg slaperige soorten.                                                                                         

Buiten leken de grote dieren wel standbeelden. Zo hadden ze denk ik minder last van de regen… We bewonderden de olifanten, die wel 150 kg plantaardig voedsel op een dag verstouwen. Ook Savanne dieren, Giraffen, Kamelen, grote vogelsoorten als Gieren, Flamingo’s en Pelikanen, de Japanse Maki’s op de Apenrots enz.                                                                                                                  

Halverwege de middag gebruikte ieder een consumptie tegen inlevering van de vouchers. Een leuke onderbreking en gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. De middag vloog om en om 15.30 uur stond de bus als klaar om ons via een toeristische route weer naar Schagen terug te brengen.             

Ieder heeft zich goed vermaakt. We kunnen terugzien op een geslaagde dag, met bijzondere dank aan de vrijwilligers uit Amsterdam!

Verslag van Joke, foto's Fred

Nel Voorbraak

06-52048088
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Evenementen en festivals
  • Winkelen
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken