Wereld dansfestival in Schagen.

img0423-1jpg

Op vrijdag 12 juli 2019 hadden wij als Zonnebloemuitje een bezoek aan het Wereld dansfestival in Schagen.

Onze gasten wisten niet wat zij zagen toen ze de Spartahal rond 13.30 uur binnen kwamen; zoveel mensen en allemaal Zonnebloemers vanuit heel Noord-Holland. Om 14.00 uur startte het programma met de Wieringer Dansers. Zij voerden de Groene Kakatoe en andere voor het oog rustige dansen uit begeleidt met accordeon. Het is toch moeilijker dan het lijkt en de ‘oudjes’ deden het nog goed, hoorde ik achter me zeggen.

Als 2e kwam de groep ELMYRBA uit Puerto Rico het podium op. 7 dansparen dansten temperamentvol op de opzwepende muziek. Daarna volgde Semangat Indonesia Muda. De danseressen beeldden op hun knieën in dans verhalen uit, begeleidt door muziek met trommels en zang door mannen.                                                                                        

In de pauze was er voor ieder koffie of thee (met of zonder koek) en konden lootjes worden gekocht. Na de pauze genoten we van de dans en muziek van Everest Nepal Cultural Group. Zij dansten verhalen in oosterse sfeer. Dansgroep Zuburi uit Letland kwam daarna. De jonge mensen waren in goede conditie. Hun laatste dans was een reidans, steeds springend op één been.

Nikola Tesla uit Servië wist ons ook te boeien met hun muziek (bas, gitaar, accordeon, viool en klarinet) en dans van 6 dansparen. De middag werd besloten met de Parade van de 6 dansgroepen, allemaal met de vlag van hun land. Zo konden we alle kostuums nog een keer bewonderen. APPLAUS voor de dansers en alle vrijwilligers die dit festival voor ons mogelijk maakten.

Tekst Joke van Hoolwerff

Foto's Jacqueline Klitsie         

Nel Voorbraak

06-52048088
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Evenementen en festivals
  • Winkelen
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken