Regiovakantie Lemele 2018

lemele-1jpg

Verslag van Ada Zwart en Mieke Kroes

Regiovakantie Lemele  (27-08 t/m 1-09-2018)

 

Maandagochtend vertrokken wij om klokslag 10.00 uur vanuit Alblasserdam  naar vakantiehuis "Imminkhoeve" te Lemele.
Daar aangekomen was er een lunch, die gedeeltelijk gesponsord werd  door het bedrijf Anflema  uit Nieuw Lekkerland.
In de middag hebben wij gezellig met elkaar kennis gemaakt  en ’s avonds, na een gezellige muzikale bingo,  zat de stemming er al snel in.

Dinsdagochtend met elkaar koffie gedronken en  ons opgetut voor een bezoek naar Zwolle. Hier gingen wij winkelen en natuurlijk werden de terrasjes ook niet vergeten.
Het was een gezellige drukte met in het centrum van de stad veel beginnende studenten die allerlei spelletjes deden.
's Avonds kregen wij visite van een folkloristische /  klompendans groep. Het werd een avond vol met muziek, dans en zang en aan het einde van de avond besloten wij met een polonaise.

Woensdagochtend werden wij bezig gehouden met een bloemenspeurtocht. Wat was dat moeilijk onze hersenen kraakten ervan. De rest van de dag hebben wij doorgebracht met wandelen, spelletjes doen en natuurlijk werd  er wat afgekletst.
's Avonds heeft iedereen genoten  van een heerlijke barbecue.

Donderdagochtend moesten wij iets eerder uit bed want de bus stond al om 9.30 uur  klaar om ons naar het dierenpark in Nordhorn te brengen.
Wij werden daar ontvangen met een kopje koffie en gebak, wat was dat  smullen.
Het dierenpark was erg mooi ondanks dat wij wat regen hadden  hebben de gasten erg genoten.
De avond hebben we door gebracht met een scrabbelspel waar erg veel  bij werd gedobbeld, gehold en gelachen.

Vrijdagochtend hielden wij een beauty ochtend. De dames werden in de krul gezet, de nageltjes gelakt, een lippenstift aangebracht en de voeten werden ook niet vergeten. Deze kregen een lekker voet maskertje en werden ingepakt in folie en daarna lekker gemasseerd. Het was een zeer gezellige ochtend. In de middag gingen de heren naar een kroegje waar ze natuurlijk veel mannenpraat hadden en niet te vergeten hun pilsje dronken.
Met de dames 's middags een ijsje wezen kopen en wat spelletjes gedaan. De avond werd besloten met een fantastisch diner. Tussendoor nog een leuke act en de nodige bedankjes voor de vrijwilligers.

Zaterdag stond iedereen om 9.30 uur klaar voor vertrek, maar door een misverstand kwam de bus een uurtje later.
Het mocht de pret niet drukken: de meeste gasten en vrijwilligers zaten rustig in het zonnetje te wachten.
Wij hebben met  z'n allen een heerlijke vakantieweek gehad  en met goed weer. De gasten en de vrijwilligers willen volgend jaar weer op vakantie en wij hopen hiervoor sponsors te vinden die dit mogelijk kunnen maken.

 

Ada Zwart en Mieke Kroes

Hans Kroes

0184-417329
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?