Regiovakantie 2022 Ermelo

afbeelding-van-whatsapp-op-2022-11-18-om-220509jpg

Verslag en foto's ontvangen van verpleegkundige Mieke Kroes

Maandag 7 november

Maandag vertrokken wij om 10.30u. met de bus uit Sliedrecht naar Ermelo. Daar aangekomen werden we met een lekker kopje koffie/thee ontvangen. Na de smakelijke lunch konden we naar onze kamers waar we eventueel met hulp onze koffers konden uitpakken. In de middag verder met elkaar kennis gemaakt en sommige waren zich al aan het vermaken met spelletjes. Het diner was geweldig, ieder zat heerlijk te smullen. De avond werd afgesloten met een muzikale bingo en de stemming zat er al snel in. Er werd uitbundig meegezongen. 

 

Dinsdag 8 november 

0m 10.00u. stond er een treintje klaar om ons naar de markt in Ermelo te brengen. Het liep allemaal een beetje anders, de rolstoelen konden niet mee in het treintje. Maar niet getreurd een paar vrijwilligers pakten spontaan de gasten die in een rolstoel zaten en gingen wandelend naar de markt. Het was een hele tippel maar ieder had het naar z'n zin. We mochten ook de scootmobiels en het busje, van het hotel, gebruiken wat erg fijn was. s ‘Middags gingen verschillende gasten fietsen op een duofiets, wat af en toe levensgevaarlijk was en voor sommige vrijwilligers extra zwaar maar wel met veel lol. Na het heerlijke diner deden we met z'n allen scrabbelen wat met veel gegil en gelach gepaard ging. Het was de bedoeling om zoveel mogelijk 6 te gooien. Bij 6 kreeg je een letter waar je per tafel zoveel mogelijk woorden aan elkaar moest maken. Een grote rivaliteit was dat tussen de tafels. Doodmoe maar tevreden gingen de gasten naar bed. 

 

Woensdag 9 november 

Na het ontbijt dronken we koffie/thee met appeltaart. Om de calorieën te verbranden gingen we gymmen. We zaten allemaal in een kring en deden oefeningen om onze spieren los te maken. Later werden er zelfs stokjes bij gebruikt. Een gast vertelde dat ze daarna zelfs zonder rollator kon lopen en andere hadden spierpijn maar vonden het wel leuk. In de middag kwam dhr. Rien Mouw met het thema " zwerven over de Veluwe", een prachtig dia klankbeeld met achtergrondmuziek en natuurgeluiden. Vooral het burlen van de herten was indrukwekkend. Na het diner kregen we een optreden van de zanger Hugo Franks. Het werd een avond met bekende liedjes en de polonaise hoorde daar natuurlijk ook bij. 

 

Donderdag 10 november 

We moesten allemaal een uur eerder uit bed omdat de bus om 8.45u. ons kwam ophalen. We gingen via een mooie route naar Schokland en Dwarsgrachten. In Giethoorn werden we in een kerkje ontvangen met koffie/thee en gebak waar ook 15 min. een filmpje werd gedraaid over het gebied. Jammer genoeg was het voor de helft van de groep geen tijd meer om het museum te bezoeken omdat de bus tour wat te lang duurde. Na een lekkere koffietafel wilde we gaan varen maar omdat een elektrische rolstoel niet op de boot kon werd er unaniem besloten om de vaartocht niet door te laten gaan. Om 17.00u. waren we weer terug in het hotel sommige gingen even rusten en andere gingen aan de borrel. s' Avonds kregen we een heerlijke stamppot buffet bestaande uit hutspot, boerenkool en heerlijke zuurkool. Ook de worst en spek ontbraken niet. De avond brachten door met praten en spelletjes. 





Vrijdag 11 november 

 

De dames konden deze ochtend hun haren laten verzorgen en ook konden ze terecht voor gezicht/voetmassage en nagels laten lakken. Daar werd veel gebruikt van gemaakt. De heren gingen opstap naar het café, de dames mochten niet mee en de heren konden heerlijk mannenpraat houden. In de middag kwam het koor "Dimence" voor ons optreden. Sommige gasten vonden het zo mooi en zouden het leuk vinden als deze nog een keer komt optreden. Als afsluiting van deze vakantie kregen we een borrel van de Zonnebloem en werd ons een heerlijk diner aangeboden door Dennenheul. Enkele vrijwilligers werden s ‘avonds in het zonnetje gezet. Als afsluiting kregen de gasten en vrijwilligers een kleine attentie. Het was een zeer geslaagde vakantie alleen jammer dat 3 vrijwilligers eerder ziek naar huis moesten.

 

Hans Kroes

0184-417329
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?