Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

High Tea bij de familie Captein

Zonnebloem afdelingsnieuws

Op woensdag 20 mei genoten een aantal gasten van een heerlijke High Tea ten huize van Ans en Leo Captein.

Kent u dat gevoel?

Dat je na een mooie dag met een brede glimlach ’s avonds op de bank zit.
Zo’n dag was het vandaag, woensdag 20 mei 2015.

Wij, Ploni v.d. Velde, Ancilla Köhler, Miriam Captein en Ans Captein hebben voor 11 zonnebloemgasten een High Tea verzorgd. Vorige week zijn we even bij elkaar gekomen om te bespreken wat we zouden maken. Inspiratie genoeg, recepten uitgezocht, de mooie tafelkleden tevoorschijn gehaald, oma’s serviesgoed en allemaal de keuken in.

Rond het middaguur zijn we bij elkaar gekomen om alles klaar te zetten . Ploni had zelfs aan een lelietje van dalen gedacht om de tafel mee te versieren. Alle heerlijkheden werden uitgepakt en afgemaakt en natuurlijk konden we het niet laten om even voor te proeven.

Om 14.30 uur kwamen de gasten, begeleid door onze trouwe chauffeurs. Sommigen hadden het ooit een keer meegemaakt en anderen hadden geen idee wat een High Tea was.  Na een woordje van welkom en uitleg over al he lekkers op tafel , kon men de verschillende theesoorten proeven en beoordelen. Van een zachte groene thee tot een stevige vossenbessenthee, alles viel in de smaak, net als de worteltaart, de havermoutkoekjes, komkommerhartjes, scones met clotted cream, zelfgemaakte jam en lemon, de frambozen brownie, sandwiches en de hartige taartjes.

 

Mooie gesprekken gevoerd, hard gelachen en genoten van al het lekkers. Gelukkig bleef er iets over zodat ook de chauffeurs nog even konden meegenieten.

We weten niet wie er meer genoten hebben, de gasten of de vrijwilligers. Met een knuffel en nog een kleine attentie hebben we afscheid genomen.

 

 

Het was een mooie dag.

Wim Pijnaker

contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk