Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Bezoek aan de Tweede Kamer

Jan en Ada Kerkvliet en Ank de Rooij komen binnen zonder drempels

Bezoek aan Tweede Kamer op 4 september 2019

 

Wat een bijzondere zomerhartenwens werd vandaag vervuld: een bezoek aan de Tweede Kamer in Den Haag. Het was de wens van Jan en Ada Kerkvliet en mevrouw Ank de Rooij sloot zich hier graag bij aan.

Wij kwamen uit bij ProDemos, een organisatie die o.a. “Binnenhof zonder drempels” organiseert, dus toegankelijk voor rolstoelen en rollators. Henk Goebert was bereid het vervoer naar Den Haag voor zijn rekening te nemen en mijzelf meegerekend kwamen we aan een groepje van 5 personen: het minimum voor een dergelijke rondleiding. Met lunchtijd kwamen we aan bij het Dudok restaurant, een smakelijk begin van een heel mooie middag. Een zeer deskundige en goed verstaanbare gids kon ons alles vertellen over de vele gebouwen (zowel de binnen- als buitenkant), waarin de ministeries zijn gevestigd. Ook de historie van de diverse regeringen kwam uitgebreid aan bod, evenals de achtergrond van de namen van de diverse commissiezalen. Als klap op de vuurpijl mochten we plaatsnemen in de Tweede Kamer zelf en een debat meeluisteren, in dit geval van Wouter Koolmees, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, over uitkeringen die als gevolg van een fout bij de UWV ten onrechte zijn verstrekt aan gedetineerden. Tenslotte werd nog een interessante film vertoond. Ik wil ook zeker het plezier vermelden dat wij met elkaar hebben gehad. Het was een geweldige middag. Met dank aan de Riki Stichting!

Joke van Bakel

Wim Pijnaker

contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk