Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Lichtpunten in tijden van Corona

De Coronacisis haalt het beste in de mensen boven.

Als eerste de Bingo op vrijdag 13  maart 2020:

Wij waren er helemaal klaar voor. Prachtige cadeautjes, bingoplankjes opgehaald bij De Blinkert, boodschappen in huis gehaald en toen: het was spannend, maar we besloten op het laatste moment om deze gezellige middag toch niet door te laten gaan, dus iedereen afgebeld. En met deze beslissing waren we achteraf heel blij.

We hadden het idee dat het later in het jaar wel zou kunnen, maar daar hebben we nu ernstige twijfels over. We zien het wel, belangrijker is dat onze gasten, die allen tot de risicogroep behoren, gezond blijven.

 

En toen het Corona tijdperk:

 • Wij hebben al snel een brief rondgestuurd, waarin wij moesten aangeven dat alle activiteiten werden stilgezet, maar dat onze gasten te allen tijde contact met ons konden opnemen.
 • Er was al snel een initiatief van de basisscholen in Spaarndam om tekeningen te maken voor onze gasten en dat werd enorm gewaardeerd. De tekeningen werden veelal voor de ramen geplakt.
 • Er werden door Yvonne Meekel, een van onze gasten, zo'n 40 rode hartjes gehaakt en met een lief kaartje en een ijzeren ring, tot een mooie sleutelhanger gemaakt. Ook deze werden bij de gasten bezorgd. Een prachtig initiatief.
 • En toen kwam het bericht dat de paaspakketten van de Riki Stichting niet zouden worden geleverd. Deze werden bij de Voedselbank in Groningen gebracht: prachtig natuurlijk! Tot onze verrassing kregen wij alsnog een bedrag van de Riki Stichting om eventueel zelf paaspakketten samen te stellen en dat hebben wij natuurlijk graag gedaan. De gasten waren zo verrast enm blij!
 • Er kwamen meer tekeningen, ook van kinderen uit de buurt, die vervolgens weer een prachtig plekje kregen bij onze gasten.
 • In de ""Zon": een blad voor vrijwilligers van de Zonnebloem heeft een artikeltje gestaan over een van onze gasten: de heer Henk Prent. Zie Zon maart 2020, blz. 6: rolstoelfietsen.
 • Ik wil ook niet onvermeld laten dat direct aan het begin van de Corona crisis zomaar mensen zich aanmeldden om als vrijwilliger een handje te helpen: zo bijzonder.
 • En nu: al voor het derde jaar krijgen de 6 Zonnebloemafdelingen in Haarlem van de Stichting Haarlems Comit頎ationale Feesten, zeg maar Oranje Comit須aarlem, een chocoladeverrassing met Koningsdag. Deze wordt met een kleine mededeling van onze kant bij de gasten bezorgd.

Zo hebben wij, zij het op afstand, toch steeds contact met onze gasten. We hopen snel op betere tijden, maar nemen geen enkel risico.

 

Hartelijke groet van bestuur en vrijwilligers Zonnebloem Spaarndam e.o.

Wim Pijnaker

contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

 • Kunst en cultuur
 • Winkelen
 • Buitenactiviteiten
 • Bezoekwerk