Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Bezoek aan het glasmuseum

Op 10 augustus is mevr. Bethlem, samen met Ancilla Köhler naar het glasmuseum in Leerdam geweest

Glasmuseum Leerdam 10 augustus 2021

 

Vandaag 10 augustus, ging ik met Mevr. Bethlem op pad naar het Glasmuseum te Leerdam. Kwart voor 10 haalde ik haar op, omdat we om 11 uur hadden afgesproken voor de glasblazerij. De reis verliep voorspoedig en we waren mooi op tijd.

 

We konden plaatsnemen op de tribune in de hal, waar glasblazers bezig waren hun vakmanschap uit te voeren. De man was bezig aan een kunstwerk, dat ontworpen was door een kunstenaar. En de vrouw was, zoals ze zelf zei, bellen aan het blazen. Er werd ons uitgelegd hoe het glasblazen in zijn werk ging We hebben daar een tijdje gezeten, omdat het fascinerend is om het maken van glas te zien.

 

Toen was het echt wel tijd voor koffie en gelijk de lunch. Het was heerlijk. Dan weer in de auto om naar het Glasmuseum te gaan, dat iets verderop was. Dit museum is gevestigd in 2 villa’s, die door middel van 3 loopbruggen met elkaar verbonden zijn. En in die loopbruggen staan enorme vitrines met daarin de hele collectie van het museum. Heel bijzondere voorwerpen, maar ook hele herkenbare. Bijv. een glazen koektrommel met een matte deksel. Ook waren er filmpjes, waarop je kon zien hoe productief er vroeger glasgeblazen werd. En ook speciale technieken. Al met al heel veel te bewonderen. Na nog een kop thee gingen we weer terug naar Spaarndam. Het was een hele fine dag.

 

Ancilla Köhler

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij is weer gestart.

Koop een lot en steun rechtstreeks onze afdeling

Koop nu een lot

Wim Pijnaker

contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk