Chinees eten januari, maart, april, juni,augustus en september 2023

Via een vrijwilliger die in contact kwam met de uitbater van Chinees restaurant "Nieuw Azie" te Spaarndam, kwam een uitnodiging om met 8 gasten en 2 vrijwilligers tegen een leuk prijsje te gaan eten.

Eten bij de Nieuw Azië Als mij gevraagd wordt om met 8 gasten en nog een vrijwilliger te gaan eten bij Nieuw Azië denk ik daar niet lang over na en stem meteen in. Om 16:45 stonden we klaar om de gasten te ontvangen, een gedeelte was lopend gekomen en een ander gedeelte werd gebracht met auto’s. De verdeling was mooi in evenwicht 6 dames 4 heren. Onze gastvrouw van Nieuw Azië schonk ons wat te drinken in en kwam even later met het voorgerecht maissoep met kip. Er was een gast die had nog nooit Chinees had gegeten, dat kon nog spannend worden. De gerechten die op tafel kwamen waren niet de geijkte gerechten ze wilde ons een andere kant van de Chinese keuken laten proeven. Kleine hapjes vooraf en heerlijke hoofdgerechten vlees, vis, groente en natuurlijk de nasi en bami. Iedereen vond het heerlijk en er was weinig over. Een mannelijke gast moest even naar het toilet en nam de verkeerde deur, hij belande in de keuken, de kok had geen hulp nodig en wees hem de juiste weg. Als het gezellig is gaat de tijd snel om 19:30 was het weer tijd om op te stappen, de chauffeurs werden gebeld om de gasten weer op te halen. We bedankte het personeel van Nieuw Azië voor de heerlijke maaltijd die ons voorgeschoteld was. En ik denk dat Nieuw Azië er een klant bij heb want gast die onwetend was over de Chinese keuken was laaiend enthousiast. En zo is weer een leuke activiteit goed afgerond.

Wim Pijnaker

contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Kunst en cultuur
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Winkelen