Boottocht IJsselmeer

Zonnebloem afdeling

Boottocht IJsselmeer georganiseerd door de Zonnebloem regio de Kogge

Zaterdag 12 maart 2011 laat zich zien als een bewolkte, maar rustige dag met aangename temperaturen. Dit tot opluchting van velen. De dagen ervoor waren namelijk onstuimiger met behoorlijk veel wind. Gelukkig is het Zonnebloem-arrangement, ook dit jaar, inclusief het weer!

De Eureka ligt afgemeerd aan het eind van de Oosterhaven in Medemblik en de eerste gasten komen al aan om 09.00 uur. Vrijwillig(st)ers nemen de jassen over, zodat ieder een prettige plaats kan uitzoeken waar ze de dag gaan doorbrengen. Jammer dat dit jaar niet iedereen bij een raam kan zitten, want in het midden van de boot is het uitzicht gewoon minder. Als blijkt dat iedereen is ingescheept, worden de trossen los gegooid en we gaan op weg met 109 gasten uit 11 samenwerkende afdelingen, met het voornemen er een leuke en ontspannen dag van te maken.

De kapitein zegt dat degenen die willen roken, dit uitsluitend op het zonnedek mogen doen. Er is een rolstoellift aanwezig, dus ook mensen in een rolstoel kunnen hier terecht.

Anjo Boonstra zorgt voor achtergrondmuziek op keyboard en loopt ook zo nu en dan de boot rond met de accordeon. 
Deze keer steken we over naar Friesland. Het is wel jammer dat er, zo vroeg in het jaar, nog niet veel andere boten varen.
De kapitein meldt tijdig als de kustlijn van Hindeloopen in zicht komt en vertelt wat wetenswaardigheden. Zo ook bij Makkum, waar we zelfs door de haven varen, tijdens de lunch is er dus veel te zien.

Ook het zonnetje laat zich nu voorzichtig zien en we beginnen weer aan de terugtocht. Na de warme maaltijd is het tijd. Uiteindelijk worden er drie rondes gespeeld tot de prijzen op zijn. Door weinig tegenstroom is Medemblik al voor vieren in zicht, maar de kapitein vaart gewoon door richting Andijk.

Na de bingo wordt deze dag afgesloten met nog een kopje koffie of thee met krentewegge. Er zijn mensen bij die het jammer vinden dat de verwennerij nu ten einde is, maar in het zicht van de haven wil toch iedereen zo gauw mogelijk zijn of haar jas terug. Tevreden en moe na de fantastisch verlopen dag, gaat ieder naar huis.

Gerry Boshuizen

Ina Kenter

0226-352851
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?