Keukenhof

Zonnebloem afdeling

Met de Zonnebloem naar de Keukenhof

Eindelijk was het zover. Vrijdag 7 mei met de Zonnebloem naar de Keukenhof. Zouden de weergoden ons gezind zijn? We hadden al een hele tijd mooi weer gehad en de voorspellingen waren niet best. De hele dag regen en wind was ons toegezegd.

Om even voor 09.00 uur kwam de bus bij de bibliotheek voorrijden en op de parkeerplaats gingen verschillende autodeuren open en stapten de gasten en vrijwilligers uit en in de bus. Even zwaaien naar de achterblijvers en daar gingen we op pad. Samen met de afdelingen De Weere en Abbekerk hadden wij een volle gezellige bus. Onze buschauffeur Jacco reed ons vlot (geen files!!) en onder het vertellen van enige wetenswaardigheidjes naar Voorhout alwaar wij werden ontvangen in het Panorama Tulipland voor een kop koffie/thee en een lekker stuk appelgebak. Panorama Tulipland is een overdekt ‘bollendorpje’ in een meer dan honderd jaar oude bloembollencomplex. Wij zouden daar ook lunchen en in de tussentijd werden wij vermaakt door een uitleg over een panoramaschilderij van de schilder Leo van den Ende. Hij werkte vanaf 1997 aan zijn levenswerk en schilderde een uniek tijdsdocument over de Bollenstreek in de jaren vijftig met de vroegere bezienswaardigheden.
Daarna konden wij nog in het winkeltje mooie en ook toeristische spullen bekijken en evt. kopen. Verder waren er nog meer leuke wetenswaardigheden over het bollentelen zoals o.a. oude gereedschappen, landbewerkingsmachines, klederdrachtpoppen e.d. te bezichtigen. Om 12.00 uur op naar het (inpandige) terras van hotel De Witte Zwaan voor een heerlijke lunch.

Om 12.45 uur stond Jacco er weer met de bus en werden wij in 15 min. naar de Keukenhof gebracht, want we wilden nu wel het echte werk zien. Daarin werden wij niet teleurgesteld. Wat stonden de tulpen mooi en volop in bloei. En niet alleen o.a. de tulpen, narcissen, hyacinten, azalea’s, witte en blauwe druifjes, maar ook de bomen en rododendrons toonden uitbundig hun kleurenpracht.

Al lopende kwamen wij bij het Willem-Alexanderpaviljoen. Je rook het al bij binnenkomst, allemaal lelies. In kleine en grote vazen, perkjes, manden. Overal van heel klein tot heel groot. En ook hier weer zoveel verschillende soorten en kleuren. Prachtig gewoon.

En het weer? Het viel alles mee, een licht buitje. Maar daarom werd er binnen in dat paviljoen een demonstratie Oudhollands volkdansen gehouden. Wij zagen een dansgroep uit Dokkum over de vloer zwieren. Onze gasten genoten met volle teugen van deze onverwachte folklore.

Toen weer naar buiten verder tussen de tulpen en om 15.00 uur in de bus richting huis.

Wij willen nogmaals de afdeling de Weere en Abbekerk bedanken voor het organiseren van deze dag waarop wij mee mochten. Ik (als vrijwilligsters) heb zeer genoten en ik hoop onze gasten ook


Hartelijk groet,
Mirjam van der Werff-Fluit

Ina Kenter

0226-352851
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?