Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Orchideeënhoeve in Luttelgeest.

Zonnebloem afdeling

Met de Zonnebloem Spanbroek een lente uitje naar de Orchideeënhoeve in Luttelgeest.

Rond kwart voor 9 kwam iedereen aan huppelen met of zonder rollator om gezellig met ons mee te gaan. Ineke hield de lijst bij, zodat we konden zien of iedereen aanwezig was die zich opgegeven had.


Even later vertrokken we op weg naar Luttelgeest, met onderweg af en toe een klein buitje. In de bus heette Ineke iedereen van harte welkom en wenste ons een mooie en gezellige dag toe. Ineke was onze reisleidster en Evert de chauffeur en iedereen had er zin in. Ineke vermaakte ons onderweg met een prachtig verhaal over de “Griekse crisis”. Rond een uur of 11 kwamen we aan in Luttelgeest en iedereen liet zich de koffie met gebak heerlijk smaken. Daarna vertrokken we naar de tuinen waar we heerlijk rond konden lopen en genieten van al het mooie van de tropische tuinen.
Er was ook een prachtige vlindertuin met heel veel vlinders, de tijd was eigenlijk tekort en was het alweer snel tijd voor de lunch. Dit smaakte voortreffelijk en ook de kroket ging er in als koek, iedereen heeft zitten smullen.
Daarna hadden we nog even tijd om in de winkel rond te lopen waar vele soorten orchideeën werden verkocht, er zijn wel 20.000 soorten orchideeën maar deze worden natuurlijk niet allemaal daar geteeld en verkocht, je kan niet het hele assortiment er op na houden.
Diverse mensen gingen met een bloemetje naar huis om thuis nog even na te genieten.
 

Rond half 3 moesten we weer bij de bus zijn, en stapte iedereen met een voldaan gevoel weer de bus in. Nadat alle rollators weer ingeladen waren gingen we op weg richting huis via een mooie route. Evert heeft ons nog even de overblijfselen van Schokland en een deel van de oude haven laten zien. Schokland staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en is een beschermd monument. Daarna reden we nog even langs het schip de Batavia, wat ook erg leuk was.


In de bus droeg Ineke een prachtig toepasselijk gedicht voor over de “Orchidee”.
Na enige tijd toe n we weer op de dijk reden gingen we ook nog de “Zuiderzeeballade” zingen, waarbij iedereen uit volle borst mee kon galmen.


Iedereen heeft zich goed vermaakt en rond een uur of vijf stapte iedereen met een voldaan gevoel de bus weer uit om naar huis te gaan en na te genieten van het gezellige lente uitje en de orchideeën. Iedereen kreeg namelijk bij het naar huis gaan een klein orchideetje mee als herinnering aan deze prachtige dag.

15 mei 2012 

Ina Kenter

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij 2023

Speel mee en kijk uit naar mooie prijzen!

Koop nu een lot

Ina Kenter

0226-352851
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?