Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Wieringer Sanghers

Zonnebloem afdeling

De folkloristische groep de “Wieringer Sanghers” kwamen optreden in de Schakel

Zaterdagmiddag 15 februari, harde wind en schaatsen op televisie. Maar ondanks dat kwamen vele naar de Zonnebloemmiddag. Waar de folkloristische groep de “Wieringer Sanghers” kwamen optreden.
De zaal zat goed vol en het werd een gezellige middag.
Ze zongen vele bekende nummers en er werden verschillende stukjes voorgedragen tussen de liederen door.
Het koor stond al in de prachtige kledendracht te zingen, maar als verrassing kregen we ook nog een modeshow te zien. Zo zagen we de dracht hoe ze te melken gingen, met het juk en het melkkrukje. De vrouw met de mand die van alles verkocht, zoals de kaartjes met knoopjes.

We kregen verschillende kapjes te zien, het schort, het nachthemd, de lange onderbroek en sokken. De rouwkleding en de feestelijke kleding wat b.v. gedragen werd bij de geboorte van een kind. De mannen in pak met mooie dasspeld en de broek waar nog geen rits in zat. De vrouw die vele lagen rokken droeg, met de lange onderbroek eronder.

De vele soorten handgemaakte tasjes, met kralen of kruissteekjes. En de nachtkleding, de nachtspiegel met krantenpapier, want toiletpapier kende men nog niet.
Het was dus een middag met veel afwisseling.

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij 2023

Speel mee en kijk uit naar mooie prijzen!

Koop nu een lot

Ina Kenter

0226-352851
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?