Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Scheepstuygh uit Schagen

Zonnebloem afdeling

Zonnebloemmiddag,met medewerking van het Shantykoor ’t Scheepstuygh uit Schagen.

De gasten kwamen deze  middag al vroeg aan en hadden er zin in.

Rein de Wit heet iedereen van harte welkom op deze Zonnebloemmiddag,met medewerking van het Shantykoor ’t Scheepstuygh uit Schagen.

Net als op andere Zonnebloemmiddagen ook nu een bloemetje voor een gast.

Deze keer werd er een jas van de kapstok geplukt, het was een damesjas en toevallig van een gast die er gelukkig weer was na een ziekte periode en was het bloemetje wel verdiend.

Het koor zingt Engels, Duits, Italiaans en natuurlijk Nederlands. Het is een groot koor met accordeon, drum, basgitaar. Serieuze, vrolijke en luisterrijke Shanty liedjes.

De Shanty is een werk lied. Zingen tijdens het werk maakte het zware werk wat minder moeilijk en ”vele handen maakten licht werk”.

De Shanty is een lied met coupletten en refreinen. Af en toe ging het dak eraf maar af en toe kon je ook een speld horen vallen.

Voer mij mee naar het eiland van vree
Roei mijn schip over golven en zee
Leer mij in ’t water zien uw gezicht
Horen uw stem, zoeken uw licht

Het was deze middag volle bak in de Schakel met ook een aantal gasten uit de Weere. Het was wel genieten van de muziek en erg gezellig. Het laatste lied was een schip van hout een man van staal. Het koor nam afscheid van de gasten met een zoen voor iedere vrouw en een poot voor iedere man.

Rein bedankte het koor o.a. met een doos celebrations. Hij had een briefje met titels van liedjes in de snoepjes verstopt, om te zien of het koor ook andere melodietjes kon zingen. Een gast mocht een snoepje kiezen en wat denk je wat er op het papiertje stond “de Zuiderzeeballade”, het koor had mazzel maar wij weten nu nog niet of ze ook nog andere liedjes kennen.

Zo kwam er een einde aan weer een leuke Zonnebloemmiddag en ging iedereen met een blij gevoel naar huis.

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij 2023

Speel mee en kijk uit naar mooie prijzen!

Koop nu een lot

Ina Kenter

0226-352851
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?