Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Meezingkoor uit Middelie

Zonnebloem afdeling

Vrijdagmiddag 15 april, het weer is regenachtig dus een mooie gelegenheid om naar de Schakel te komen waar vanmiddag het meezingkoor uit Middelie voor ons kwam optreden.

Dit koor bestaat  uit ong. 30 leden en is 9 jaar geleden opgericht door de eigenaar van Het Wapen van Middelie.  1x per 14 dagen wordt er in het Wapen  gerepeteerd in het gezellige meezinggenre.  Het is dan ook het huiskoor van het restaurant. Middelie ligt tussen Oosthuizen en Edam voorheen gemeente  Zeevang.

Rein de Wit heette iedereen  van harte welkom en het bekende bloemetje werd uitgereikt. Dit keer werd er een jas getrokken welke van mevr. Jo Vriend bleekte zijn. Ze straalde ervan.

De dirigent Andre de Vries had er zin en het koor begon direct lekker met de meezinger:  Het meezingkoor uit Middelie gaat beginnen op de wijze van een reisje langs de Rijn. De sfeer zat er meteen goed in.  Wat volgde was het nummer van Ben Cramer, de Clown maar met ff een snellere beat erin.  Al gauw zongen onze gasten mee met , m’n wiegie was een stijfselkissie, klok van Arnemuiden (met een echte scheepsbel), als de zon schijnt,  kleine Jodeljongen, daar aan de waterkant, ik hou van Holland, waarom fluister ik jou naam nog, daar bij die molen, wordt nooit verliefd van de Jantjes en ga zo nog maar even door.  Natuurlijk werd er ook nog gedanst op de Jordaanwals. Dit alles begeleid door Johan Kruiger en Tiny Rol op accordion. De laatste vond het erg leuk om in Spanbroek te komen zingen omdat zij vroeger in Hoogwoud heeft gewoond.

Ook aan deze middag kwam weer eind maar niet voordat we nog uit volle borst meezongen met de (gewijzigde) tekst van het Leven is goed in het Noord-Hollandse land en als allerlaatste lekker inhaken bij het Cafe aan de Haven van Vader Abraham.

Rein de Wit bedankte het koor en de gasten en gaf het koor kleine attentie. Wederom een geslaagde middag en de gasten gingen weer blij naar huis.

Ina Kenter

0226-352851
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?